Різдвяне послання єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія

Возлюблені у Господі отці, брати і сестри! Моя Богом дарована Закарпатська паство!

>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

ХРИСТОС  РОЖДАЄТЬСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

Різдво Христове знову переносить нас до Віфлеємської печери, у ту саму ніч, в яку Слово стало плоттю (Ін. 1:14). Ця подія така велична, що навіть літочислення ми ведемо саме від моменту появи на небі зірки, що знаменувала Народження Ісуса Христа.  Назавжди в історії людства залишаються і повертаються  щороку – убога печера, «небо – вертеп, престол Херувимський – Діва, ясла – вмістилище, в яких Возлежить невмістимий Христос Бог».

«В цей день великого торжества Вифлеєм стає подібним до неба, замість блискучих зірок приймає Ангелів, що виголошують славу, і замість видимого сонця – безмежне і безвимірне Сонце Правди, Яке творить все суще» – каже у своєму Слові на Різдво Христове Святитель Григорій Чудотворець, єпископ Неокесарійський.

Христове Народження – плід невимовної Божественної любові до роду людського. Пославши свого Сина на землю, Бог Отець намагався показати людству важливість любові, добра, співчуття та взаєморозуміння між людьми. Бо «не ми полюбили Бога, а Вiн полюбив нас i послав Сина Свого на очищення від грiхів наших» (1 Ін. 4,10).

Дорогі браття і сестри! Якщо ми називаємо себе християнами і  приймаємо цей Божий промисел, значить тоді ми не повинні забувати про допомогу нужденним і потребуючим, про захист дітей-сиріт, та самотніх людей похилого віку, бо пам’ятаємо пророчі слова царя Давида : «Блаженний, хто дбає про вбогих і бідних, в день скорботи спасає його Господь. Господь збереже його й охоронить життя його. Блаженним він буде на землі, і Ти, Господи, не віддаси його в руки ворогів його. Господь допоможе йому в час хвороби його, все ложе його Ти оздоровиш у болісті його.» ( Псалом 40).

Возлюблені у Господі! Не забуваймо і про наших військових, які ціною власного життя захищають Україну в зоні проведення АТО. Запевняю Вас, що в усіх храмах нашої Закарпатської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату безперервно лунають та будуть лунати молитви за мир в нашій Українській Державі, а також за військовослужбовців, які героїчно захищають кордони України, і які віддали своє життя на вівтар нашої з Вами Свободи та Незалежності.

Ми також не мусимо зважати на складну ситуацію в міжконфесійних відносинах в Україні, і  особливо в нашому Закарпатському краї, а відкинувши всі релігійні чвари, повинні об`єднатися в Єдиній Помісній Українській Православній Церкві в ім`я Христове. Це могло би зняти багато проблем і в нашій Державі.

Зустрічаючи Різдво Богомладенця, хочу з великою вдячністю вклонитися перед кожним вірником нашої Закарпатської єпархії. Ваші молитви допомагають нам, священнослужителям, бути добрими трудівниками у винограднику Христовому, в якому разом з Вами трудимось заради спасіння.

З Архіпастирським благословенням, дякую за невтомну працю, на духовній ниві, нашим священнослужителям, які по-справжньому відповідають званню : «Добрий пастир своїх овець».

Прикликаю Господнє благословення на всіх віруючих землі Закарпатської, не залежно від їх конфесійної приналежності, і бажаю їм у мирі й злагоді, в силі духу і здоров’ї нести християнський подвиг та благу звістку про Народженого нас ради Спасителя, Ісуса Христа.

В цей Різдвяний, радісний для усього людства день,вітаю голову Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля, голову Закарпатської обласної ради Михайла Рівіса і весь депутатський корпус; Народних депутатів України від Закарпаття, міських голів, голів районних державних адміністрацій, селищних і сільських рад Закарпаття із Різдвяними та новорічними святами.

Вітаю також  з Різдвом Христовим та Новим роком силові та правоохоронні структури області, працівників ЗМІ,освіти,культури та охорони здоров’я, військовослужбовців-закарпатців, і молитовно бажаю всім мудрого та  відданого служіння своєму народові та Богу в справедливості та благочесті.

Подякуймо Богові за всі Його благодійства для нас, за радості і скорботи. Благаймо Христа Життєдавця, щоб Він благословив нашу Українську Державу в Новому 2018 році, весь український народ, дарував нам мир, злагоду та  єдність. Бажаю кожному з Вас, щоб  світлосяйне проміння Різдвяної зірки осяяло Ваші душі й серця і наповнило їх  світлом правди, миру і любові!

ХРИСТОС НАРОДИВСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

+ Варсонофій, єпископ Ужгородський і Закарпатський Української Православної Церкви Київського Патріархату

zakarpatpost.net