Мукачівців просять не дозволити будівництво міні-ГЕС

Забудовники наступають на закарпатців.  Після невдалих спроб просунути проекти в Хустському та Тячівському районах, після жорсткого опору громади та програних судових процесів вони взялися за Латорицю.

Найгірше, що влада Мукачева виступила за реалізацію проектів.

>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

У ситуацію втрутився навіть голова Закарпатської  ОДА Генадій москаль. Він заявив, що обласна адміністрація готова заступитись за мукачівців.

«Закарпаття вже обпеклося на міні-ГЕСах у гірських районах, це знає вся область. І коли мукачівська міськрада проводить таємні громадські слухання, які в ручному режимі дають добро на будівництво міні-гідроелектростанцій, і вже навіть готовий проект рішення про розробку детального плану для будівництва кількох міні-ГЕС, то в мене виникає питання – наскільки жадібним треба бути, щоб заради наживи за рахунок “зеленого тарифу” наражати на небезпеку своїх мешканців? Якщо мукачівська влада неспроможна захистити містян від міні-ГЕС із усіма наслідками, то це зробить обласна держадміністрація. У разі прийняття рішення про дозвіл на будівництво міні-ГЕС, воно буде оскаржене й скасоване в судовому порядку”, – підкремлив він.

Самі мешканці міста також не сплять. Зі зверненням виступила громадська рада міста над Латорицею.

«Прохання до мукачівців! Не бути байдужими, проявити свою громадянську позицію, прийняти активну участь у обговоренні щодо доцільності будівництва в мальовничому Мукачеві міні-ГЕС. Мукачівці повинні залишити своїм дітям та майбутньому поколінню добрі справи в ім’я збереження навколишнього середовища, чистоти довкілля та екології», – заявили вони.

Тому зараз тільки рішуча позиція самих мешканців міста може вберегти Мукачево від зведення бетонного  монстра, здатного вбити річку.

zakarpatpost.net