Москаль: Ми шукаємо бізнесменів, котрі могли би розмитнити свій товар на Закарпатській митниці

Про це він заявив під час інтерв’ю виданню lb.ua.

В жовтні цього року, коли ще Роман Насіров очолював Державну фіскальну службу, в.о. начальника Закарпатської митниці призначили Станіслава Балуєва, що до 2015 року працював на Вінницькій митниці.

 >>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

До цього начальника Закарпатської митниці Володимира Колеснікова та начальника митного поста «Ужгород» Євгена Потоцького було відсторонено від виконання службових обов’язків. Проти них були відкриті дисциплінарні провадження. Колеснікова ви активно підтримували на цій посаді.

Коли Колеснікова відсторонили, я забрав його в облдержадміністрацію. Сьогодні він займає посаду заступника голови ОДА.

Ви своїх людей не кидаєте.

Не кидаю.

Які відносини у вас з новим керівником митниці?

Нас з митницею помирив уряд. Область будує дороги за рахунок перевиконання планів митницею. Це спільна робота адміністрації і митниці. Ми також шукаємо бізнесменів, котрі могли би розмитнити свій товар на Закарпатській митниці, а не в іншому регіоні.

Впродовж цього року ми залучили чимало іноземних компаній для ремонту доріг в області. Працює австрійська, турецька і дві румунські компанії. Коли я прийшов на посаду, облавтодор виробляв відро асфальту. Сьогодні в області збудовано вісім асфальтових заводів. В стадії будівництва знаходяться ще чотири. Тепер все залежатиме від того, як уряд виконуватиме закон і повертатиме кошти на місця. Мені ж потрібно розраховуватись з компаніями, котрі стелять дорогу. Я ж не можу кредит в банку взяти.

Закарпаттю й досі не повернули 107 мільйонів за вересень і жовтень від «дорожнього експерименту». А сьогодні митникам поставили такі плани, що, дай Бог, щоб вони їх виконали.

Коштів в бюджеті області зовсім немає. Немає навіть можливості виплатити бюджетникам зарплати.

zakarpatpost.net