Він шукав її 4 доби. Під вибухи піротехніки Бірма з переляку втекла і потрапила під машину

Герої поміж нас. І вони не завжди – люди. Поміж собаками теж бувають справжні бійці. Але війна ламає психіку, тож при звуках вибухів, як постійно стверджують психологи, ті, хто побував у пеклі АТО, подумки повертаються в те жахіття і починають реагувати, ніби роздаються справжні звуки ворожої атаки.

Подібний випадок трапився нещодавно з собакою, що разом зі своїм господарем пройшла через важкі випробування на Сході держави.

> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Про це повідомила волонтерка Марія Шумськa.

«Салюти. Є два табори — противники та прибічники цього дійства. Одні з надривом серця кричать: «У країні війна!!! Подумайте про психіку оточуючих». Інші ж твердять: «Це не аргумент. Йдіть до психолога».

А я хочу розповісти про Собаньку. Завдяки Ігорю Сайкору її забрали з військової частини «на пенсію». Новим господарем вівчарки став Андрій  Барвінок. Собака з ним пройшла АТО. Скільки всього вони разом пережили – це історії для окремої книги. Але залишився факт того, що ані Андрій, ані Собанька не можуть спокійно реагувати на вибухи (в тому числі і салютів). Це те, до чого звикнути неможливо», – зазначила вона.

За словами Марії, у новорічну ніч під канонаду Бірма з переляку втекла і бігла куди несли ноги. Вона втратила орієнтацію на місцевості (хоча в спокійному стані знала всі околиці та стежки), у паніці вибігла на дорогу і потрапила під машину. Ледве доповзла до найближчого подвір’я в надії на допомогу. Її приютили.

«Ми її (а люди нас) шукали 4 доби. (Тут зразу обрубаю всі докори про нашийник і чіп — чіп в селі читати нічим, а нашийник в неї був упряжкою попід пахви, та хитрюга умудрилася його зняти), – наголосила волонтерка. – Зараз вона вже в безпеці. Так, Андрія і Бірму чекає ще довге лікування: крапельниці, антибіотики, загноєні рани, шок і нерви…
І все це через бажання окремих індивідів «постріляти».

Слід зазначити, що собака досі у досить важкому стані. Медикаменти, перебування у клініці та інші процедури обходяться господарю приблизно в 1000-1500 гривень на добу. А реабілітація триватиме ще довго.

Тому якщо когось є можливість, прохання долучитися. Для Андрія такі видатки є зависокими, але він разом із Бірмою, здаватись все одно не збирається. Каже, що бійці своїх не кидають.

Картка для переказу:
4149 4978 6923 2894
Барвінок Андрій Михайлович

zakarpatpost.net