Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 11 січня

День на Закарпатті пройшов доволі тривожно. Але в Ужгороді стартував міжнародний фестиваль Василля.

На набережній Незалежності до дерев’яних будиночків додалося багато альтанок. Ярмарок тягнеться від Корзо до школи Масарика.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Продукція надзвичайно розмаїта. Запахи вражаючі, вони перемішалися між  собою. Найбільше представлено вина, меду, домашніх сирів та м’ясних страв. Покупців і дегустаторів поки що небагато, але найбільше продавці їх чекають на Старий Новий рік. Тоді до Ужгорода з’їдуться колядувальники з усієї області. Це буде дійсно вражаючий захід міжнародного масштабу.

Винороб із села Горяни Ужгородського району розвів вогонь посеред вулиці і жене самогонку з вина.

Апарат старий, саморобний, нагадує ті, які ховали від міліції наші земляки у радянські часи. Просить він за 50 грамів  оковитої 20 гривень. Розповідає, що перегнав її зранку. Півлітрова пляшка обходиться у 150 гривень.

Закарпатська область отримає 11,2 мільйони гривень на першу чергу невідкладних робіт із реставрації пам’ятки архітектури національного значення – Невицького замку. Такі результати конкурсу на проекти у сфері туризму і рекреації, проведеного Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Слідчі Ужгородського відділу поліції затримали мешканця села Сторожниця, який під час конфлікту здійснив вистріли у двох чоловіків з пневматичного пістолета. Зброю поліцейські вилучили. Слідство у справі триває.

Вчора, 10 січня, близько 02:15, правоохоронці отримали повідомлення про те, що в магазині по вулиці Капушанській в Ужгороді чутно постріли.

Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, встановила, що між трьома чоловіками виник конфлікт. Один із них у відповідь застосував пневматичну зброю. Двоє потерпілих, 24-річний мешканець Сторожниці та 13-літній ужгородець отримали незначні тілесні ушкодження та одразу були госпіталізовані. Прикмети власника зброї було передано в орієнтування.

На Закарпатті справжня осінньо-весняна зима. Не лише на деревах зелене листя, не лише цвітуть квіти, але й ростуть гриби. Фото цілої грибної поляни надіслала до редакції хустянка Мирослава Боклоганич.

Жінка стверджує, що займається бігом і під час спортивних занять натрапила  на справжнє диво.

Сфотографувала вона  природну аномалію неподалік річки Ріка, біля стадіону.

У селі Горонда Мукачівського району між юнаками з села Жнятино та місцевими хлопцями виник конфлікт. В результаті 22-річний хлопець смертельно травмував 19-літнього мешканця села Горонда. Підозрюваного   поліцейські затримали і взяли під варту. Розслідування у справі триває.

Як повідомили у відділі комунікації Закарпатської поліції, вчора ввечері, близько 17.40, на лінію «102» надійшло повідомлення від медиків про те, що у машині «швидкої допомоги» помер мешканець села Горонда, якого побили невідомі особи.

zakarpatpost.net