Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 14 січня

День на Закарпатті пройшов насичено.

Закарпатці відзначали Старий Новий рік та День святого Василя.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Святий Василь зробив дуже багато для віруючих людей, зокрема допомагав їм не втратити віру, закликав до терпіння, смирення та мужності.

Хоч Старий Новий рік вважається російським пережитком і ми переконані, що його святкують лише у країнах колишнього радянського табору, та, виявляється, є навіть такі європейські держави, де це свято збирає мільйони прихильників.

Скажімо, у Сербії, Македонії та Чорногорії, де так люблять відпочивати закарпатці,  ніч із 13 на 14 січня супроводжується народними гуляннями і феєрверками, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Справа в тому, що тамтешні церкви досі використовують юліанський календар, тож традиції подвійного святкування там досі живуть.

Отже, наші земляки поділилися враженнями від свята у інших державах.

Яким був минулий рік для Ужгорода? Адже місто – як людина, живе своїм життям, розвивається і постійно вдосконалюється. Звісно, не все у нас гладко, але ми всі хочемо, аби столиця Закарпаття була гарною, затишною і аби кожен з нас почувався вдома щасливим.

Тож із якими проблемами і здобутками завершив Ужгород 2017 рік? Що планується зробити у 2018-му? Як вирішуватимуться питання, які хвилюють містян? Про це та інше під час наших «Недільних бесід» у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» розповів Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.

Екзотичні горіхи, насіння чіа, кіноа, різні бобові, виноград, сухофрукти… А ще – броколі, спаржа, кабачки, баклажани, розмарин.

Зараз це все можна купити на ринку в Ужгороді. Просто посеред зими. Вибір дійсно широкий. Ціни – цілком доступні.

На Закарпаття наближаються люті морози. Місцями – до 20 градусів!

Суттєво похолодає уже від завтра.

Новий флешмоб, що з нечуваною силою розповсюджується Інтернеті із кожним днем стає все популярнішим.

Усе, що треба, це з’їсти гель-таблетку та передати естафету іншим. При цьому препарати мають дійсно апетитний вигляд. Тож підлітки жують таблетки і виставляють відео у соцмережі.

У селі Вільхівка, що на Іршавщині, 32-річна жінка не злякалася небезпеки та допомогла у затриманні розбійника, що намагався пограбувати аптеку. Наразі чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання під вартою.

zakarpatpost.net