В Ужгороді продають хліб пустині

Він користується великим попитом, адже є дуже корисним для здоров’я. Знайти цей продукт можна як на ринках, такі в магазинах, але потрібно правильно вміти його вибрати.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Мова йде про фініки.

Фінікову пальму людство знає так давно, що сьогодні важко сказати, який з народів першим почав вживати плоди цього дерева.

Археологи знайшли фінікові сади в межиріччі Євфрату та Тигру. Росли вони приблизно  в V тисячолітті до н. е.

Наприклад, іудеї вважали фінікову пальму древом життя. А Єрихон іменували містом фінікових пальм. Існує ряд легенд християнського характеру, у яких розповідається про фінікової пальми. Крім того, про фініки згадується в Корані. Скажімо, там написано, що Мухаммед стверджував, ніби молоко і фініки – це найкраща доступна людству їжа. Взагаліперші тексти Корану було написано на пальмових листках. А от давні єгиптяни обгортали у листя дерева мумії. Пальма вважалася символом єгипетського божества сонця – Ра.

Так крім усього фінікки дуже корисні. У них міститься кальцій, мідь, цинк, чорний метал, сірка і залізо. магній, марганець, фосфор, натрій, протеїн і бор. Кажуть, що завдяки пектину, що міститься у плодах, можна лікувати навіть рак.

Але перед тим, як купувати екзотичні плоди, треба дещо знати. Шукати слід натуральний продукт, а покриті цукровою шкіркою фініки краще не брати.

До речі, різниця в ціні серед різних продавців в Ужгороді може сягати навіть 300-400 гривень за кілограм.

zakarpatpost.net