Закарпатський кінолог розповів, що у собак добре розвинена інтуїція і вони можуть бути ревниві

Професійний кінолог із сорокарічним стажем Йосип Січ розповів закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» про зв’язок господарів із підопічними, про своє незвичне і надзвичайно цікаве заняття та про повадки тварин.

– Собаки вірні до кінця, – наголосив він. –  Колись у стародавньому Китаї був звичай, щоб в рукаві імператора ховався маленький песик пекінес.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Якщо так траплялося, що на очільника держави хтось чинив замах, а поруч не було охоронців, на зловмисника нападало найвірніше створіння – собака! Крім того, у чотирилапих дуже добре розвинена інтуїція. Багато хто з власників переконує, що їхні улюбленці вміють прогнозувати погоду. Перед опадами, наприклад, ті поводяться характерно, можуть навіть відмовитись від прогулянки. До речі, навіть у Біблії собаки згадуються аж 14 разів.

Як ставляться до них люди, тим вони і відповідають. Безкорисні, розумні, можуть виявляти незалежність, мати фобії, бути ревнивими. А ще – собаки мають чудову пам’ять, здатні запам’ятовувати близько 250 команд, виражених словами або жестами. Про знамениту німецьку вівчарку Феллоу свого часу писали найвідоміші світові газети. У п’ять років він розумів близько чотирьохсот слів. Працював тільки з господарем і йому були потрібні тільки слова, ніяких видимих підказок.

Собака – не кіт, вона прив’язана не до двору, квартири чи будинку, а до людини. Вона вміє добре адаптуватися до різних обставин і є дійсно найкращим помічником людства усіх часів.

zakarpatpost.net