Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 15 січня

День на Закарпатті пройшов насичено.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Молоко у селян прийматимуть і надалі, щоправда пояснюватимуть правила гігієни і контролюватимуть її дотримання. «Українцям заборонять здавати молоко», «Підприємства не зможуть купувати молоко у бабусь»… Так лякали українських селян перед початком 2018 року. Наразі зміни відклали доли пня.

На закарпатців очікує дефіцит сала. За словами керівника асоціації «Свинарі України» Артура Лози, імпорт в Україну цього продукту  за підсумками 2017 року становив 40-50 тис. тонн, і сало й надалі залишиться в дефіциті.

Група молодиків обчистила 14 церков у 5 районах області. Троє ужгородців віком 34, 37 та 38 років придбали інструменти та відмички та почали незаконну діяльність. Чоловіки відкривали двері в храмах у районі, виносили готівку та все цінне, що знаходили всередині. Для мобільності групи використовували автомобіль одного з них. Орудували  в Ужгородському, Перечинському, Свалявському, Берегівському та Мукачівському районах.

Закарпатець Юрій Куцин у свої 75 років життя побував у 76 країнах. Звідусіль привозив на згадку щось цікаве, здебільшого – сувеніри. Працював чоловік будівельником. Більше того, із зібраних речей відкрив у себе вдома музей, у якому нараховується більше 5 тисяч експонатів.

Тож як йому вдалося здійснити таке світове турне? До речі, їздив він іншими країнами протягом усього 15 років.

В Ужгороді продають хліб пустині. Він користується великим попитом, адже є дуже корисним для здоров’я. знайти цей продукт можна як на ринках, такі в магазинах, але потрібно правильно вміти його вибрати. Мова йде про фініки. Фінікову пальму людство знає так давно, що сьогодні важко сказати, який з народів першим почав вживати плоди цього дерева.

В Ужгороді на вулиці Фединця господарі одного з магазинів вирішили оригінальним способом залучати до себе клієнтів. Вони встановили корито, розмалювали його й висадили туди квіти. Зараз, коли в місті вже кілька разів випадав сніг, були морози, рослини все ще випромінюють свіжіть і не в’януть.

zakarpatpost.net