Якою буде сьогодні, 16 січня, погода на Закарпатті. Чому меланхолію вважали душевною хворобою і лікували саме в цей день?

Сьогодні на Закарпатті засніжить.

В Ужгороді, Мукачеві та Перечині вночі буде 4 морозу, удень – 0 градусів. Удень очікується сніг, який ближче до вечора може посилитися.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

У Хусті, Тячеві та Іршаві вночі буде 6 морозу, удень – 1 тепла. Починаючи з середини дня йтиме сніг, який до вечора стане ще сильнішим.

У Волівці – -8 уночі і  2 морозу. Увесь день йтиме сніг і до вечора він досягне найбільшої сили.

У Сваляві вночі -6, вдень – -1 градус.  Небо буде ясним до самого пізнього вечора. Без опадів.

У Великому Березному – вночі -6, удень – 1 морозу. Незважаючи на хмарну ніч, з самого ранку ї на небі не залишатиметься жодної хмарки, та до кінця дня погода буде ясною. Без опадів.

У Берегові – вночі -5, удень – +1.  Удень та ввечері йтиме сніг, який буде поступово посилюватися.

У Виноградові – -5 вночі, удень – +1. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Ближче до вечора сніг, який розпочнеться після обіду, може піти сильніше.

У Міжгір’ї – уночі  -9, вдень – 2 морозу. Небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

У Рахові буде уночі -13, вдень температура підніметься до -3 градусів. Вранці небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. Удень та ввечері йтиме дрібний сніг, який буде поступово посилюватися.

16 січня вшановується пам’ять святого пророка Малахія. За народним повір’ям, лише 16 січня можна напоумити людину, яка страждає від меланхолії. І якщо зараз меланхолічність вважається рисою характеру, то колись це вважалось душевною хворобою. Якщо цього дня на небі з’являлася біла велика хмара, це передвіщало хурделицю і заметіль. Погода на Малахія вказує, якою буде погода у березні.

zakarpatpost.net