Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 16 січня

День на Закарпатті нині був багатим на події.

Про те, скільки на Закарпатті працюючих припадає на одного пенсіонера  розповіла  начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія ПЕНТЕК.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

«На сьогодні в області зареєстровано понад 270 тисяч пенсіонерів. В місті Ужгород – 26472, у Мукачеві – 18543, у Хусті – 7447 пенсіонерів, – наголосила вона. – Разом з тим, хочу зазначити, що з кожним роком погіршується співвідношення працюючих і пенсіонерів, отже, зростає навантаження на Пенсійний фонд. Якщо у 2005 році в області нараховувалось близько 300 тисяч працюючих, які сплачували внески у Пенсійний фонд, і, так би мовити, утримували пенсіонерів, то на сьогодні працюючих осіб близько 196 тисяч».

Після зимових свят прийти до тями буває не просто. Що ж робити зі збоями режиму?  Найкращі поради.

Поліція прокоментувала аварію на Хустщині зі «Швидкою».

Як розповіла речниця ГУНП у Закарпатській області Тетяна Щоголєва, група реагування патрульної поліції, об’їжджаючи район, побачила ДТП в якій авто швидкої допомоги зіткнулося з Skoda.

Закарпаття засипає снігом.

Із другої половини дня середи (17.01) та в ніч на четвер Закарпаття накриють інтенсивні опади у вигляді сильного та мокрого снігу. У гірській місцевості посилення вітру очікується до 15 – 20 метрів за секунду з хуртовинами та налипанням снігу, на дорогах ожеледиця, на перевалах снігові замети.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

Закарпатців лякають епідемією корі. Серед людей паніка є звичним явищем. Раніше так було зі щепленнями проти поліомієліту.

Зараз на порядку денному кір.

Зокрема, про нестачу вакцин заявила пресс-служба Закарпатської ОДА.

Зокрема, мова йде про те, що торік вакцина для профілактики кору, паротиту та краснухи надходила на Закарпаття трьома траншами – у січні, червні та вересні.

У Хусті масово нищать дерева. Замкова гора вже кілька років як перетворилася на лісосіку. Люди б’ють на сполох, але зробити нічого не можуть, бо нібито усе цілковито законно. А днями вирізати дерева почали не лише  поблизу руїн замку, але й у самому місті. Зокрема, на вулиці Слов’янській  масово повирізали могутні здорові ялинки. Така доля спіткала насадження неподалік від СП ШтЮрМЕр,  скоріш за все, через  те, що там  зараз проходить будівництво багатоповерхівки і вони заважали забудовнику. Звісно, рослини не можуть виходити на акції протесту, не можуть піднімати шум у соцмережах… усе, що їм залишилося – безмовно прийняти смерть.

zakarpatpost.net