Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 18 січня

Закарпаття готується до свята Водохреща.

Богдан Дикий – керівник обласної організації здорового способу життя, реабілітації та оздоровлення «Закарпатський морж» поділився з читачами закарпатської газети  «НЕДІЛЯ» досвідом про те, коли потрібно починати моржувати.

У Рахівському районі Закарпатської області виявили велике родовище золоторудних залежів. За попередніми оцінками, родовище містить запаси дорогоцінного металу на рівні 2,4 тонни. На сьогоднішній день там знаходиться 55 тонн золота, 1 мільйон цинку і свинцю розвіданих запасів. У грошовому еквіваленті – майже 3,8 мільярда доларів.

Також на території родовища розташоване сховище відпрацьованої породи. У цьому сховищі вже є 1 тонна видобутого золота і 4,5 тонни срібла. Якщо перевести це на гроші, мова йде про 32 мільйони доларів і 3 мільйони доларів відповідно.

У середу в облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки під головуванням Геннадія Москаля. Головне питання, що розглядалося, – про наслідки паводка, який пройшов Закарпаттям 15-17 грудня минулого року.

Комісія класифікувала грудневий паводок на Закарпатті надзвичайною ситуацією природного характеру регіонального рівня.

За результатами засідання прийнято рішення підготувати й надіслати до Кабінету Міністрів України звернення щодо виділення із резервного фонду держбюджету коштів для ліквідації наслідків паводка 15-17 грудня минулого року.

Зміни в пенсійному законодавстві торкнулися багатьох. Далеко не всі ними вдоволені, бо одні отримали надбавку і понад тисячу та більше гривень, а інші – всього у кілька, а то і кількадесят гривень, причому із числа тих, у кого стаж великий. Тож сьогоднішнім гостем прес-центру газети «НЕДІЛЯ» є начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія ПЕНТЕК. Вона розповіла про те, скільки в нашій області працюючих пенсіонерів.

zakarpatpost.net