Якою буде сьогодні, 19 січня, погода на Закарпатті. Де нині буде 20 градусів морозу і чому відзначали Куряче свято?

Сьогодні на Закарпатті  знову трохи похолодає, але очікуються снігопади, а місцями – дощі.

В Ужгороді вночі буде 1, удень – 2 градуси тепла. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Сніг, який йтиме вранці, після обіду зміниться сильним мокрим снігом. До вечора він поступово послабшає.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

У Мукачеві вночі буде -2, удень – 0 градусів. Вранці та вдень йтиме сильний сніг, ввечері очікується дощ.

У Хусті – вночі буде -5, удень – 1 тепла. Вранці та вдень йтиме сильний сніг, ввечері очікується дрібний дощ зі снігом.

У Іршаві – буде -3, удень – 0 градусів. Вранці та вдень очікується сильний сніг, ближче до вечора йому на зміну прийде дощ зі снігом.

У Волівці – -5 уночі і  3 морозу. Увесь день йтиме сильний сніг, який до вечора повинен послабшати.

У Сваляві вночі -3, вдень – -1 градус. З ранку і до пізнього вечора йтиме сильний сніг.

У Тячеві нічна температура становитиме -5, денна – +2. Вранці та вдень очікується сильний сніг, ближче до вечора йому на зміну прийде дрібний дощ.

У Перечині – вночі 1, удень – 2 тепла. Сильний сніг йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим.

У Великому Березному – вночі -2, удень – 1 морозу. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Увесь день йтиме сильний сніг, який до вечора повинен послабшати.

У Берегові – вночі -2, удень – +1.  Опади спостерігатимуться протягом усього дня. Вранці очікується сильний сніг, у другій половині дня – сильний дощ зі снігом, якому на зміну прийде дрібний дощ.

У Виноградові – -2 вночі, удень – 1 тепла. Вранці та вдень очікується сильний сніг, ближче до вечора йому на зміну прийде дрібний дощ.

У Міжгір’ї – уночі  -4, вдень – 2 морозу. Протягом усього дня очікується сильний сніг.

У Рахові буде уночі -7, вдень температура підніметься до -2 градусів. Сильний сніг йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

15 січня вшановується пам’ять святителя Сильвестра Римського, преподобного Сильвестра Печерського і Серафима Саровського. Колись цього дня було Куряче свято. 15 січня чистили курятники і окурювали їх смолою з оманом. Сині вечірні хмари цього дня передвіщали зміну погоди. Спостерігали також за місяцем: якщо його роги гострі та яскраві, слід чекати вітру. У народі говорили: “Січень гонить хурделицю за сім верст” – цей місяць хоча і холодний, але відносно спокійний.

zakarpatpost.net