Чому на Говерлі погана енергетика?

Сам кряж розкинувся в околицях села Вишка, поблизу гірськолижного курорту Красія. Це село сусідить з іншим – називається Люта. Місцевість, яку займають ці два села в Карпатах вирізняється однією особливістю: тут зафіксовано офіційно найбільшу кількість гроз в країні за рік.

– Цифра, – уточнює Кудря, – коливається в межах 50, здається, 43 дні на рік тут грози з громом та блискавицями. Цікаво, що пірамідальний хребет розташований поміж селами, він наче відділяє Вишку від Лютої. Давня назва хребта “віщанські піраміди” – тобто, корінь “віщ” вказує на якусь трансцендентну природу цього гірського хребта. Ну й, природно, завдяки своїй формі ці гори гармонізують простір, якось захищають людей від атмосферних особливостей цієї місцини,  пише Укрінформ.

Справді ж бо, непросто жити, коли над головою постійно гримить й блискає!

– Цікаво, як на це реагують туристи, – пані Олена наводить приклад. – Якось групі розповідала про цю аномальну природну принаду – велику кількість блискавок та гроз, люди слухали, але як завжди, не без скептицизму. Піджартовували. Адже був ясний погожий день. А вночі як почалося! Ми заночували у Вишці, і була така гроза, що дерев’яна садиба ходором ходила! Наступного дня де й подівся їхній скептицизм!

Цікавлюся, що відчувають тут люди, якими враженнями діляться. Олеан Кудря зазначає, що усі присутні звертають увагу на те, що біля цих пірамід на душі дуже легко.

– Я читала одне дослідження, воно езотеричне, його автор називає себе Раокріом (це якесь духовне ймення, у нього навіть є своя школа в Україні). Мене зацікавило те, що вивчаючи Карпатські гори, він пише, що є гори “добрі”, які додають людям сили, а є “погані”, які її забирають. Великоберезнянські Карпатські вершини він відносить до гір із позитивною енергетикою, називає їх езотеричним терміном “Карпатський енергетичний кристал”.

А до гір зі знаком мінус, наприклад, відносить Чорногорсьськй хребет, де найбільші наші “тисячники”, серед яких суперпопулярна Говерла. Туди не радять ходити просто так, адже це начебто погано відображається на долі людини. Хоча це суперпопулярні туристичні маршрути… У всякому разі, автор наводить як переконливий факт про те, що колись тут проводили обряди чорної магії. Цікаво також, що в околицях Чорногори досі живе багато мольфарів, до яких з’їжджаються люди звідусіль. Найбільше – у містечку Ворохта, що й назване на їхню честь. Бо “ворохтіти” значить гадати, ворожити.

Цікавлюсь, яку думку мають езотеричні дослідники з приводу пірамідальних гір на Великоберезнянщині?

– Була в мене якось група езотериків, вони побачивши ці гори, одразу пішли туди з рамками – перевіряти енергетику, – пригадує пані Олена. – Але дивно – рамки взагалі не крутилися! Не діяли й мантри, які вони пробували тут проказувати. Хтось із них потім зробив висновок: тут настільки сильна енергетика, витають такі тонкі матерії, які безпосередньо міняють ауру людини.

Хай там як, але є науково доведено, що пірамідальні форми мають гармонізуючий вплив на людину, на її психоемоційний стан та фізичне здоровя, є навіть методики лікування пірамідальними формами. А тут ці пірамідальні форми гігантські, їх багато, до того, вони ще й природного походження. Тому позитивний вплив помічає кожен, хто тут побував.

Ходять, до речі, легенди, що ці гори рукотворні (але гіпотеза потребує підтвердження). Вони начебто видовбані в породі. При погляді на ці піраміди таке враження справді складається – надто вже рівні їх сторони, надто тут усе впорядковано. Наприклад, у Словенії є відома рукотворна гора-піраміда, яка – на хвилиночку – називається “Вісочій”. Знову цей корінь – “віс”,”віш”, “віщ”…

zakarpatpost.net