Кого з Мінздоров’я посадять, якщо закарпатські діти захворіють на кір? Вакцин немає взагалі!

Москаль: «Уся відповідальність за швидке поширення кору на Закарпатті лежить на Мінздоров’я» Вакцини від кору, паротиту й краснухи на Закарпатті немає взагалі.

Про це йдеться на офіційному сайті Геннадія Москаля.

Із понеділка (22.10) дитячі навчальні заклади Тячівського району (загальноосвітні школи, дитсадки, школи мистецтв) закриваються на два тижні на карантин. Відповідне розпорядження прийнято головою Тячівської райдержадміністрації у зв’язку з різким збільшенням захворюваності на кір. Дитячі заклади не працюватимуть два тижні, до 5 лютого. Напружена ситуація з кором також в Ужгородському та Хустському районах Закарпаття.

– Хвороба продовжує швидко поширюватися областю, – заявляє Геннадій Москаль. – Станом на вечір п’ятниці (19.01) на Закарпатті зареєстровано 299 випадків кору і щодня продовжують реєструвати нові. 78 відсотків хворих – це особи до 17 років, а головна причина хвороби в тому, що дітей свого часу не щепили через відсутність вакцини. Найбільша біда, що область не отримує вакцину й далі. Протягом минулого року Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) дало нам менше третини від необхідної кількості вакцини, тому ми змушені були просити її, як гуманітарну допомогу, в Угорщини. Постійно звертаємося в МОЗ із проханнями виділити Закарпаттю вакцини, а на наші звернення не приходять навіть відписки. І коли я бачу, як керівництво МОЗ говорить по телебаченню, що всі регіони забезпечені вакцинами, то відповідально заявляю – це брехня! На Закарпатті вже два тижні немає жодної вакцини від кору, а всі наші звернення в МОЗ ігноруються. Якщо, не дай Бог, в області почнуться летальні випадки, вся відповідальність про це ляже на недолуге керівництво Міністерства охорони здоров’я.

zakarpatpost.net