Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 23 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Дівчину з Велятина шукали протягом тижня і не тільки на Хустщині. До пошуків долучилися в багатьох куточках області.

І ось нарешті втікачка знайшлася .Виявляється, вона була аж у Одеській області. У той час, коли рідні нервували і не спали ночами, вона собі спокійнісінько гостювала  у знайомого хлопця. Правоохоронці провели з дівчиною та з її батьками роз’яснювальну роботу.

Свого часу, неподалік Вишки, у селі Княгиня, у 1866 році впав найбільший у Європі метеорит вагою 280 кг. У цьому ж ареалі на Великоберезнянщині є локація з найстарішими деревами України. Це село Стужиця, що розташоване на трьох кордонах – Польщі, Словаччини та України. Тут ростуть дуби рекордсмени. Експертна оцінка стверджує: тутешнім дубам більше 1300 років! Лісники кажуть, що за 100 років дуб додає 1 м в обхваті, а після 500-річного віку росте трохи повільніше.

На Закарпатті після завершення зимових свят почався ялинкопад.

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» знайшов в Ужгороді одне з таких  хвойних кладовищ.

Їх складено поруч зі сміттєвими контейнерами і поступово дерева вивозять.

А що чекає не ялинки далі? Утилізація. Зазвичай у нас це – спалювання.

Уже цієї суботи у селі Геча Берегівського району відбудеться масове вбивство свиней. Там стартує ХІІ Міжнародний фестиваль гентешів.

У кожного до цієї події власне ставлення. Звичайно, свинину закарпатці люблять, із неї готують багато традиційних страв, але ж перетворювати позбавлення когось життя, нехай навіть тварин, справа не сучасних, а первісних людей.

22 січня близько 18:00 до поліції надійшло повідомлення від мешканки Рахова, яка розповіла, що її родичі вже три дні не відповідають на її телефонні дзвінки. Слідчо-оперативна група виїхала за вказаною адресою та виявила тіла 67-річного чоловіка та 66-річної жінки за їх місцем проживання. Обоє рахівчан мали сліди насильницької смерті. Пенсіонери жили зі своїм 30-річним сином, який вже був судимий за тяжкий злочин.

Найближчими днями Закарпаття отримає 10 тисяч вакцин від кору

Про це інформує прес-служба Закарпатської ОДА. Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) прийняло рішення про перерозподіл вакцини від кору, краснухи і паротиту, виділеної по всіх регіонах України. Нагадаємо, що на Закарпатті виникла гостра нестача вакцини від кору, паротиту й краснухи, у Тячівському районі через хворобу введено карантин. Напружена ситуація з кором спостерігається також в Ужгородському та Хустському районах. Минулого року Закарпатська ОДА була змушена звернутися до Угорщини з проханням виділити області вакцину, як гуманітарну допомогу.

zakarpatpost.net