Озвучено цифру, скільки замків закоханих висить на пішохідному мості

Про це закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» розповів доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України УжНУ Роман ОФІЦИНСЬКИЙ.

Яке, як на Вас, найромантичніше місце в Ужгороді?

Про це краще питати всюдисущу юнь. Гадаю, що пішохідний міст, який навіть отримав другу назву – Міст Кохання. Там освідчуються, увічнюють почуття.

Скільки ж на його перилах навісних замків, залишених закоханими?! Якось я порахував їх. Виявилося, що цих колодок тисяча з одного боку і півтисячі – з іншого. Отже, кілька тисяч ужгородців символічно зафіксували взаємну сердечну прихильність, а ключі викинули у воду. Серед тих замків є вишукані взірці художньої обробки металу з іменами, ініціалами. За атрибутикою це найромантичніша частинка, серце Ужгорода. У мої студентські роки місцем побачень служили обидві набережні, надто липова алея. Її ще називали телевізором, бо тоді Інтернету і соціальних мереж не було, а багато хто любив посидіти тут на лавицях, щоб усіх побачити і себе показати. У сквері на площі Петефі чи у Боздоському парку теж час пролітав, наче у казці.

zakarpatpost.net