Закарпаття отримало вакцини від кору… із Угорщини. Київських немає досі

Сьогодні представники угорського уряду передали Закарпатській обласній організації «Червоного Хреста» як гуманітарну допомогу вісім тисяч доз вакцин від кору, паротиту й краснухи.

Препарати в подальшому будуть доставлені у інфекційне відділення Обласної клінічної лікарні для щеплень дітей. З угорського боку участь у передачі взяли уповноважений уряду Іштван Грежа та генеральний консул Угорщини Йожеф Бугайла, Закарпатську ОДА представляли Геннадій Москаль та директор департаменту охорони здоров’я Володимир Маркович. Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

– Вакцина закуплена Міністерством людських ресурсів Угорщини (її вартість 330 тисяч євро) й передана Закарпаттю у відповідь на звернення Геннадія Москаля, – зазначив Іштван Грежа. – Хочу наголосити, що вона буде використана для дітей на Закарпатті незалежно від їх національності. І запевнити, що Угорщина й надалі усіляко допомагатиме своїм сусідам у гуманітарній сфері.

– Це не перша подібна допомога, за яку ми висловлюємо щиру вдячність, – повідомив Геннадій Москаль. – У лютому минулого року угорський уряд надав нашій області п’ять тисяч вакцин від кору, а в березні – препарати для важкохворих із гострою нирковою недостатністю. Медпрепарат, які ми щойно отримали, бельгійського виробництва, фахівці вважають їх найкращими в світі. Восьми тисяч доз вистачить приблизно на півтора місяці. На жаль, обіцяні Міністерством охорони здоров’я десять тисяч доз вакцин наша область поки не отримала.

zakarpatpost.net