Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 26 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Міністерство екології представить нові ділянки букових лісів і старовікових лісів Карпат, які увійшли до складу Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО. Мова про ділянки, що охороняються, в національних природних парках “Зачарований край”, “Синевир” та “Подільські Товтри” та природних заповідниках “Ґорґани” й “Розточчя”.

В межах урочистої презентації, яка відбудеться на базі Карпатського біосферного заповідника, представники міністерства вручать організаціям, які відповідальні за збереження цих ділянок, відповідні сертифікати.

Йосип Січ – кінолог із сорокарічним стажем. Він добре знається  на собаках і поділився думками з читачами закарпатської газети “НЕДІЛЯ” про те, яка з порід, на його думку, є найрозумнішою.

Як повідомили у Закарпатській поліції, вчора, 25 січня, тячівські поліцейські отримали повідомлення від медпрацівника про констатацію смерті 52-річної жінки. Як з’ясували поліцейські, жінка померла внаслідок отриманих тяжких тілесних ушкоджень. У ході слідства правоохоронці встановили, що побив жінку її чоловік. 53-річний житель села Нижня Апша зізнався, що в той день був напідпитку і посварився з дружиною. У ході конфлікту побив її та вийшов з дому, а коли повернувся, знайшов жінку непритомною. Відтак чоловік зателефонував родичам, які й викликали швидку.

Сьогодні представники угорського уряду передали Закарпатській обласній організації «Червоного Хреста» як гуманітарну допомогу вісім тисяч доз вакцин від кору, паротиту й краснухи. Препарати в подальшому будуть доставлені у інфекційне відділення Обласної клінічної лікарні для щеплень дітей.

– Вакцина закуплена Міністерством людських ресурсів Угорщини (її вартість 330 тисяч євро) й передана Закарпаттю у відповідь на звернення Геннадія Москаля, – зазначив Іштван Грежа.

Катівня на шкільному подвір’ї на Закарпатті! Десятикласниця вчинила жорстоку розправу над восьмикласницею! Била так, що дівчинка тепер у лікарні, зі струсом мозку та сильними забиттям. Натовп десятикласників одразу обступив 13-річну Регіну. Її почали обзивати, далі, одна з дівчат схопила школярку за волосся. Й почала бити. Після удару в живіт, жертва скорчилася від болю. Але старша й не думала зупинятися.

У минулому році на Закарпатті було багато шуму докола ремонту доріг та митного експерименту. А що чекає нас у 2018-му? Про це ми поговорили з народним депутатом України Валерієм ЛУНЧЕНКОМ.

“Прогнозовано у 2018 році ми від нього отримаємо 250-300 мільйонів. Наше стратегічне бачення, що ці кошти не потрібно розпилювати по всій області, а спрямувати на конкретний відрізок дороги, –  розповів закарпатській газеті “НЕДІЛЯ” він.