Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 27 січня

День на Закарпатті пройшов насичено та цікаво.

Щодня в ужгородських контейнерах для сміття опинаються найрізноманітніші речі. Для когось вони – непотріб, а хтось між ними шукає  засоби для виживання.

Мова, звісно, йде про безхатьків та малозабезпечених. Але сумно навіть не це. У нашій області досі не навчилися переробляти відходи людської життєдіяльності. А от в Англії цим займалися ще 200 років тому. Невже нам справді так далеко до європейців?

Дивовижна Липча на Хустщині. Одразу при в’їзді в село кидаються у вічі чудові карпатські краєвиди та багато дерев біля будинків. Ні, не лип, хоча логічно їх повинно було б бути найбільше. Але висаджують місцеві у свої садах здебільшого фруктові породи: яблуні, груші, грецькі горіхи, які щедро родять на радість селянам і приносять додатковий дохід. Ще в Липчі люди утримують худобу, займаються землеробством, лозоплетінням, є столяри і будівельники, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Обов’язковою умовою економічної та політичної стабільності України, на жаль, є співробітництво з МВФ. Про це заявив директор асоціації постачальників торгових мереж України Олексій Дорошенко.

“Наша країна в умовах відсутності світових трендів, які можуть привести іноземні приватні інвестиції, розраховує лише на таке фінансування. Але міжнародні інституції висувають зустрічні вимоги, головною з яких є створення Антикорупційного суду. Якщо Президент не погодиться на створення суду, у якому будуть по- справжньому незалежні судді, то МВФ не надасть $3,5млрд. Без них закладений у бюджет 2018 року середньорічний курс долара в 29,3грн. буде значно вищим.», – заявив він.

Нардеп від Закарпаття Валерій ЛУНЧЕНКО розповів газеті «НЕДІЛЯ», чи є закарпатське лобі у Верховній Раді, як вибиваються гроші на дороги, а також про те, що не мріяв стати депутатом

«Останні півроку ми разом із нардепами Робертом Горватом та Василем Петьовкою вирішили, що діятимемо утрьох. Це хоч трохи краще, ніж коли кожен із нас просить щось локалізовано. Прикро, що більшість наших закарпатських можаритарників не залучили жодної копійки через програми соціально-економічного розвитку, хоча кожному з них на це передбачено по 30 мільйонів гривень. Вони вважають, що знаходяться в опозиції до влади і діють на власний розсуд, але від цього страждають тільки їхні земляки. Влади ж ідеальної ніколи не буває. Та якщо в інтересах свого округу є можливість використати певні кошти, чому це не зробити? Навіть перебуваючи в опозиції, потрібно шукати можливості діалогу з окремими міністрами для залучення тих чи інших преференцій для свого регіону. Це і є основні проблеми, через які потерпає Закарпаття»,-зізнався він.

Вчора, 26 січня, на лінію «102» надійшло повідомлення про ДТП за участі неповнолітньої в смт. Королево Виноградівського району. Слідчо-оперативна група поліції, яка прибула на місце події, встановила, що водій «Opel Vectra» не впорався з керуванням та допустив зіткнення з 12-річною дівчинкою. Дитина є місцевою мешканкою. Її з переломом гомілки доставлено до місцевої лікарні. Водій втік з місця пригоди. Поліція одразу ж встановила особу, що перебувала за кермом автомобіля. Ним виявився 61-річний житель селища Королево.

Учора, 26 січня, на лінію «102» надійшло повідомлення з Обавської сільської амбулаторії, що до них для надання медичної допомоги звернувся 76-річний мешканець села Чабин. На місце одразу ж прибули правоохоронці Мукачівського районного відділення поліції. Як з’ясували поліцейські, заявника побив його сусід. Той напередодні прийшов до потерпілого позичити 100 гривень. Пенсіонер відмовив йому. Молодий чоловік взяв сокиру, яка була у нього з собою, та ударив нею господаря по голові. Після цього нападник викрав з кишені сорочки гроші та покинув будинок. Зі слів потерпілого, в кишені було близько півтори тисячі гривень.

zakarpatpost.net