Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 28 січня

День на Закарпатті був багатим на події.

Загалом січень видався місяцем позитивних новин (якщо не брати до уваги епідемію кору, що зачепила і цю область).

Хуртовини, які дістали інші регіони, цей край обминули – хіба що добре вершини притрусило лижникам на радість. Ну, а найбільш емоційною подією січня на Закарпатті стало повернення на ротацію 128-ї гірсько-піхотної бригади, що рік стояла на передових рубежах між ворогом та нами на Донеччині. Два дні військових зустрічали в Ужгороді й околицях і щиро дякували за службу.

У перші дні січня в ужгородській групі «Друге життя» з’явилося тривожне повідомлення про те, що у Великому Березному поїзд збив собаку. Нещасний кілька днів самотньо пролежав у полі, поки його не знайшли місцеві мешканці. Утім вони не знали, як допомогти песику, тож звернулися до волонтерів. Усе, що могли великоберезнянці – це просто підгодовувати тваринку, яка не могла підвестися з перламаними задніми лапами.  Зоозахисники забрали собаку і назвали його Джокером. Виявилося, що чотирилапому потрібна операція, тож негайно оголосили про збір коштів. За інформацією волонтерів, собаці зробили операцію. Йому витягнули та вправили хребці, вставили стержні, які після зростання кісток будуть витягнуті.

Закарпаття має лідируючі позиції по динаміці реальних зарплат (зростання на 29,5% в порівнянні з січнем-вереснем 2016 року, водночас в середньому по Україні – на 18,8%).Область увійшла в дев’ятку найкращих по середньомісячній заробітній платі, а дослідження виплати зарплати за вересень показало на Закарпатті найменшу по всій Україні частку штатних працівників, які мали нарахування не вище мінімальної.

Колись планетою розгулювали справжні велетні. І це бажання залишилося в багатьох із нас досі. Бути вищим за інших, бачити більше за оточуючих, дарувати яскраві враження і незабутнє видовище довколишнім, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

В Ужгороді теж є диваки, яких просто неможливо не помітити серед натовпу. Коли людина приблизно на метр вища за перехожих, це одразу кидається в очі, привертає увагу.

Дев’ятнадцятирічний Михайло з 15 років живе не таким життям, як його однолітки. Він щодня працює над собою, вдосконалюється, тренується, виходить на вулиці міста на ходунках, що нагадують чудернацькі пристрої для ніг… та ще й тримає в руках кульки на мотузках, якими вправно жонглює.

Міжнародний гастрофестиваль гентешів, тобто м’ясників, відбувся  в селі Геча на Закарпатті. Це свято для м’ясоїдів. Оскільки саме м’ясо – головний інгредієнт представлених там страв. Це бограч, ковбаси та шашлики.

На Уж знову прилетіли білопері красені. Пара лебедів оселилася на вже звичному місці між двома мостами. Фото довгоочікуваних гостей надіслала до редакції zakarpatpost.net постійна читачка з Ужгорода. Містяни та туристи активно підгодовують птахів хлібом і вони охоче приймають із їхніх рук пригощання.

Кожному з нас хочеться мати бездоганний вигляд, щоб, дивлячись на власне відображення у дзеркалі, отримувати задоволення. Тому все більше закарпатців стають клієнтами різних spa-салонів, відвідують фахівців, які допомагають покращити зовнішність, шукають рецепти справжньої краси. І мова йде не про нарощування вій чи нігтів, не про фітнес, а про головне – про шкіру обличчя. Отже, сьогодні під час наших «Недільних бесід» у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» лікар, косметолог, автор більше 150 винаходів з дерматології, естетичної медицини та лікування придатків шкіри Євген ІНДРІКСОН розповів про те, як залишатися молодим і красивим, які процедури допомагають омолодитися, чого не можна робити і яких рекомендацій варто дотримуватись під час догляду за собою.

zakarpatpost.net