Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 30 січня

День на Закарпатті минув доволі спокійно.

Співробітники Виноградівського відділення поліції затримали 23-річного  місцевого мешканця, якого підозрюють у крадіжці автомагнітоли і колонок із автомобіля. За фактом крадіжки розпочали досудове розслідування.

Вночі, близько 02.20 год,  на лінію «102» надійшло повідомлення про крадіжку  з автомобіля марки ВАЗ «2101». Заявник повідомив, що невідомий розбив бокове скло на автівці, яка  була припаркована  на площі Миру у м.Виноградів,  і викрав автомагнітолу й колонки до неї.

Ужгородці перед весілля «зіпсували» обличчя. Незабаром у дівчини повинне бути весілля, тому вона вирішила перед важливою подією відвідати косметичний салон. Проте після проходження процедури, на обличчі з’явилося почервоніння. Щоб загладити вину, у клініці запропонували провести вдруге чистку безкоштовно, та після цього навіть рідна мати не впізнала дочку. Наразі ужгородка хоче судитися з косметологом.

Маленький закарпатець заради сліпої сестрички виходив жебракувати та купував мамі горілку. Минуло ще два роки. Діти знайшли нове сімейне вогнище. Їхні посмішки випромінювали щастя. Віру нарешті прооперували. На жаль, не дуже вдало. Хвороба виявилася занадто запущеною. Зараз батьки всіма можливими шляхами шукають засоби, щоб відправити дитину на лікування до Німеччини. Там вони знайшли професора, який може допомогти дівчинці.

Ті випробування, через які пройшли ці маленькі діти, та ноша, яку вони пронесли крізь роки страждань, під силу далеко не кожному дорослому. Тому дуже хочеться вірити, що в майбутньому все у них буде добре, що Василь стане юристом, як і мріє, а у Віри повністю відновиться зір.

Держава, відмовившись від регулювання цін на продукти, не відмовилась від регулювання цін на спирт, алкоголь та цукор

Із прийняттям рішення про відміну державного регулювання цін на соціальні продукти харчування Уряд відмовився від участі в регулювання відносин між споживачами та виробниками.

Про це повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко.

Закарпатський ринок праці наразі найбільше потребує кваліфікованих робітників. Серед найбільш затребуваних, за словами Ю. Фущича, муляри, електрики, зварювальники, будівельники, бухгалтери, продавці, офіціанти, кухарі. Сільськогосподарській галузі не вистачає трактористів, потужним  підприємствам кваліфікованих інженерів, IT-спеціалістів, фахівців з електроніки. Про це  повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

На сьогодні в області зареєстровано понад 270 тисяч пенсіонерів. В місті Ужгород – 26472, у Мукачеві – 18543, у Хусті – 7447 пенсіонерів. Про це газеті «НЕДІЛЯ»розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія ПЕНТЕК.

zakarpatpost.net