Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 1 лютого

День на Закарпатті пройшов насичено, але спокійно.

Кажуть, що 1 лютого відзначається свято Святого Макарія Весноуказателя. Саме по погоді на Макарія судять про погоду в лютому.

Працювати на Макарія було вкрай небажано, а тому, в цей день люди ходили один до одного в гості, обговорювали останні новини, пили чай з самовара. До речі, до самовара у російської людини в старовину було особливе ставлення, оскільки вважалося, що він володів магічними властивостями.

Із заявою про викрадення сумки, у якій знаходилися документи, що посвідчують особу, до ужгородських правоохоронців звернулася журналістка місцевої газети. Про це повідомляє відділ комунікації Закарпатської поліції. За словами жінки, 30 січня, близько 17:40, невідома особа викрала з кабінету її дамську сумочку, у якій були гаманець з грошима, посвідчення кореспондента та банківські картки. Як з’ясували слідчі, 51-річний ужгородець вже притягався до відповідальності за майнові злочини та умисне пошкодження майна.

Після будівництва нового двоколійного Бескидського тунелю пропускна спроможність ліній Львів-Стрий-Чоп-держкордон із Європою збільшиться з 47 до 100 пар поїздів на добу. Кошторисна вартість робіт – 2,193 млрд. гривень. Станом на сьогодні освоєно – 2,046 млрд. гривень, що складає 93%». Запрацює тунель у травні.

Слідчі Берегівського відділу поліції продовжують досудове розслідування за фактом нападу на касира пункту обміну валют, поблизу автозаправки у Берегові. Інцидент трапився 18 січня. Із заявою про злочин того дня о 17:10 до поліції звернувся начальник відділення товариства, що спеціалізується на обміні валюти. Чоловік повідомив, що на касира одного з їх відділень скоїла напад невідома особа. Поліція провела оперативно-розшукові заходи та встановила, що розбійний напад скоїв 43-річний мешканець Берегова. Чоловік мав намір забрати з обмінника гроші, та заволодіти коштами в нього не вийшло.

Працівники Мукачівського відділу поліції завершили досудове розслідування справи щодо угону автомобіля «Volkswagen Passat» з території станції по ремонту автомобілів. Справу з обвинувальним актом направили до суду. У ході розслідування кримінального провадження щодо незаконного заволодіння транспортним засобом правоохоронці з`ясували, що 33-річний мешканець м.Свалява заволодів машиною, котра знаходилась на ремонтних роботах автосервісу в м.Мукачеві, де він працював. Того ж вечора чоловік, перебуваючи за кермом автомобіля, не впорався з керуванням і на автодорозі Київ-Чоп, неподалік села Драчин Свалявського району, скоїв ДТП.

Солодку карту України можна не лише роздивитися, але й купити та скуштувати. На ній кожну область зображено відповідним  гербом, або синьо-жовтим сердечком. Закарпаття представляє ведмідь. Косолапий справді є на гербі нашої області і на марципановій карті виглядає досить симпатично.

Майстриня каже, що працювала над роботою довго і використала під час творчого процесу 15 кілограмів марципану, який робиться з мигдального борошна, цукру та барвників.

31 січня, незважаючи на те, що на календарі ще зима, біля пішохідного мосту можна було купити  перші провісники весни. Де о цій порі вони вже почали цвісти, продавчиня не сказала, повідомила тільки, що назбирали їх діти далеко у лісі.

Коштував такий букетик 20 гривень. Купували їх ужгородці охоче, адже як-не-як приємно порадувати рідних такою красою.

zakarpatpost.net