Якою буде сьогодні, 1 лютого, погода на Закарпатті. Чи чекати Громовицю?

Сьогодні на Закарпатті буде відносно тепло, місцями дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +4, удень – 7 тепла. Протягом усього дня погода буде похмурою. Дрібний дощ йтиме весь день, а до вечора може стати сильнішим.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 0, удень – +6. Небо буде ясним у першу половину дня, а потім воно затягнеться хмарами, які протримаються до кінця дня. Без опадів.

У Волівці – -1 уночі і  +3 градуси удень. Протягом усього дня у Сваляві буде триматися хмарна погода. З самого ранку йтиме дрібний дощ зі снігом, під вечір його змінить дощ.

У Сваляві -0 уночі і  +4 градуси удень. Протягом усього дня  буде триматися хмарна погода. З самого ранку йтиме дрібний дощ зі снігом, під вечір його змінить дощ.

У Тячеві нічна температура становитиме о, денна – +7. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +3, денна – +7.  Протягом усього дня погода буде похмурою. На зміну вранішньому дрібному мокрому снігові, прийде дрібний дощ, який йтиме всю другу половину дня, посилюючись ближче до вечора.

У Великому Березному – вночі +1, удень – +4 градуси. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Вночі та вранці очікується дрібний дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі +2, удень –+7.  Хмарна погода протримається  увесь день. Ввечері, можливо, пройде дощ.

У Міжгір’ї – уночі  -2, вдень – +3 градуси.Хмарна погода протримається увесь день. Після обіду снігу, який почнеться вранці, прийде на зміну дощ зі снігом і продовжуватиметься до завершення дня.

У Рахові буде уночі -4, вдень температура підніметься до +2 градуса. Хмарна погода протримається увесь день. Після обіду дрібному снігу, який почнеться вранці, прийде на зміну дрібний дощ зі снігом і продовжуватиметься до завершення дня.

1 лютого відзначається день пам’яті преподобного Макарія Великого. Якщо на Макарія була ясна погода чи капало зі стріхи, то очікували ранню весну: “Якщо крапель — то у весну ранню вір”. А ось якщо ввечері на небі було багато зірок, то зима ще довго обіцяла протриматися. Якщо на Макарія кружляла заметіль, вірили, що така погода затягнеться. Також цей день називали Громовицею, бо саме сьогодні в природі можлива була гроза.

zakarpatpost.net