Закарпатські залицяльники. Жінка сама запросила злодіїв у гості

Кажуть, що непрохані гості гірші за татарина. На жаль, інколи візити декого зі знайомих є не просто небажаними, а мають сумні наслідки. Особливо це стосується тих, хто свідомо стукає у чужі двері  для того, щоб поживитися за рахунок господаря, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Саме так трапилося і з хустянкою, до якої під виглядом залицяльників навідалися грабіжники.

31-річна мешканка міста над Тисою частенько бувала у Виноградові, де не раз продавала на ринку різний крам, переважно секонд-хенд. Саме там купували додому й продукти. Жінка мала вже у сусідньому місті  чимало знайомих. Там вона й познайомилася з двома молодиками, які усіляко намагалися завоювати її довіру. 28-річний Василь та 32-річний Павло (з етичних міркувань імена дійових осіб у матеріалі замінено) пробували навіть загравати з Оксаною. І їй це подобалося. Кілька разів сиділа вона з ними у кав’ярнях Виноградова, розмовляючи про життя-буття. Хустянка розповідала, що офіційної роботи не має, але не бідує, бо крутиться як може. І це припало до душі її новим знайомим. Вони почали напрошуватися до неї  в гості. Про всяк випадок Оксана сказала адресу, проте не думала, що кавалери справді навідаються до Хуста. Але не пройшло і трьох днів, як пізно увечері зателефонував Василь.

-Була 22 година. Я ні на кого не чекала. Василь сказав, що вони з Павлом під дверима, аби я їм відчинила. Привезли з собою пляшку вина та цукерки. Мені було приємно, тож  я накрила стіл і ми просиділи майже до ранку. Із ними ми випили ще пляшку горілки і дружньо розмовляли про всяке, – розповідає жінка.

Під ранок компанія вирішила розійтися. Але перед тим Василь попросив ґаздиню показати йому господарство. Оскільки Оксана жила у приватному будинку, то вивела  гостя на двір і продемонструвала у сутінках сад. Петра ж тим часом поруч не було… Але Оксана це не здивувало. Вона  навіть не помітила… Лише через день після візиту виноградівських гостей вона зрозуміла, чому саме Василь цікавився її пожитками.

Поки Оксана розповідала гостеві про дерева та врожаї, Петро хазяйнував у кімнатах і шукав гроші. План молодики придумали заздалегідь. Вони вважали, що хустянка живе заможно,  адже щодня їй щось вдається продати, тому і в фінансовому плані у неї повинно все бути гаразд.

Тож Петро обережно оглянув всі володіння Оксани, гроші знайшов у спальні у шафі. Там же він натрапив на золоті речі – каблучку, браслет, три пари сережок, два кулони і ланцюжок. Забрав усе. Грошима вони з Василем  поділилися а золото вирішили здати в ломбард… у Тячеві.

-Я знайшов усього 6 тисяч гривень, – зізнався Петро. – За реалізацію коштовностей теж майже стільки ж. Пограбувати Оксану Василь хотів одразу після знайомства. Навіть склав план. Усвідомлюю, що ми вчинили неправильно. Але тоді ми над цим не замислювалися.

Василь же свою позицію пояснив простіше: «У мене не було грошей.  Я ж мав щось робити».

Дивно, чому влаштуватися на роботу не спало на думку жодному з чоловіків. Чому вони вирішили поживитися саме за чужий рахунок? Чому не спробували самі зайнятися бодай чимось законним… так само, як і вона?

Якихось вагомих пояснень ні у Петра, ні у Василя не знайшлося.

-Я виявила зникнення грошей лише через добу. І то через те, що хотіла одягнути золотий ланцюжок, а його не було на місці. Тоді ж збагнула, що стала жертвою своїх нічних гостей, наміри у яких від самого початку не були щирими, – заявила Оксана.

Жінка негайно звернулася до правоохоронців і вони швидко вийшли на слід зловмисників, до речі, саме завдяки коштовностям. Заподіяну матеріальну школу Оксані вони компенсували, а от за неправомірні дії отримали по два роки умовного ув’язнення. Від в’язниці молодиків врятувало лише те, що в обох на утриманні знаходяться літні батьки і що у вчиненому вони щиро розкаялися. Однак чи стануть виноградівські леґіні на шлях виправлення – покаже тільки час.

zakarpatpost.net