На Закарпатті масово карантинять школи

На Закарпатті масово закриваються школи на вимушені канікули. Наразі карантин на різні терміни оголошено у Мукачеві, Хусті, на Берегівщині та Тячівщині.

Основна причина –  грип та ГРВІ. Лише в Тячівському районі навчальні заклади не працюють через кір.

Звичайно, для школярів додаткові вихідні – велика радість, адже вони перевтомлені навчанням і зможуть хоч трохи відпочити від виснажливих занять. Для вчителів – неочікувана тимчасова відпустка  теж стала приємним сюрпризом , адже вони теж не роботи, а живі люди.

А от серед батьків знову почалася паніка, багато хто гарячково кричить про щеплення, цікавиться, де і за скільки можна купити вакцини.

Слід зазначити, що грип на Закарпаття прийшов очікувано. Щойно з’явилися гуманітарні угорські вакцини від кору. Якось логічно, що повинна була з’явитись нова епідемія. Тим більше, що робити щеплення закликають самі лікарі, навіть називають якими саме препаратами. Тож грип у нашому краї зараз суто за графіком.

Цікаво, що багато хто з числа самих же медиків називає щеплення проти грипу вакциною смерті.

Тому перед тим, як вводити собі чи дитині отруту, треба пам’ятати, що кожне щеплення – випробування для імунної системи, і ніхто не може дати гарантію, що хвороботворні бактерії, неважливо, живі вони чи модифіковані, не будуть сильнішими за сам організм. Крім того, у нашій державі ніхто не несе відповідальності, якщо вакцинація призведе до якихось трагічних наслідків, до інвалідності або смерті дитини.

zakarpatpost.net