Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 2 лютого

День на Закарпатті був багатим на події.

До нас іде зима. Із з понеділка різко похолодає – місцями до 15 градусів морозу вночі. Про це попереджає Український гідрометцентр.

Цими днями завершилося голосування за Всеукраїнський проект “Разом за природу”. Наразі оголошено переможця.

Отже, беззаперечним лідером волевиявлення стала рись яку визнано символом Карпат. Тварина, що занесена до  Червоної книги України і яку безсердечно нищать закарпатські мисливці,  набрала більше 30% голосів. Тепер їй буде встановлено власну скульптуру в Моршинському парку.

Прокуратура підозрює 4-х осіб, на чолі з начальником обертового депо Чоп ВСП «Локомотивне депо Мукачево» РФ «Львівська залізниця», у систематичному викраданні дизпалива з резервуарів депо а потім його продажу.

Правоохоронці розповідають, під час реалізації 10 тис. літрів вкраденого пального було викрито одного з керівників злочинної групи.

На Закарпатті масово закриваються школи на вимушені канікули. Наразі карантин на різні терміни оголошено у Мукачеві, Хусті, на Берегівщині та Тячівщині. Основна причина –  грип та ГРВІ. Лише в Тячівському районі навчальні заклади не працюють через кір.

Слідчі Мукачівського відділу поліції завершили досудове розслідування крадіжки, скоєної жителькою Дніпропетровщини.  Суд  призначив жінці  2 роки позбавлення волі. Про це повідомляє відділ комунікації Закарпатської поліції. Мукачівська поліція завершила розслідування справи за фактом крадіжки з місцевого навчального закладу. За повідомленнями  потерпілих, від однієї з учениць було викрадено  гаманець з грошима, а з викладацького кабінету — мобільний телефон та ноутбук. Загальна сума збитку склала понад 6500 гривень.

Проституція в місті над Тисою давно процвітає. Дівчата за викликом рекламуються в Інтернеті і пропонують широкий спектр інтимних послуг. Вони не соромляться ні виставляти відверті світлини, ні торгувати власними тілами. Звісно, сексуальні втіхи є набагато простішим способом заробітку, ніж важка фізична та розумова праця. Та й розуму для того, щоб бути жрицею кохання, взагалі не потрібно. Тож куртизанок із року в рік стає все більше і більше. І найгірше, що за Хустом усе більше закріплюється клеймо міста повій та наркоманів.

Держслужба з надзвичайних ситуацій класифікувала грудневий паводок на Закарпатті як надзвичайну ситуацію регіонального рівня.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.Таким чином зроблений ще один крок для виділення області компенсації збитків від негоди з резервного фонду державного бюджету.

Зараз із марципану роблять не лише прикраси для тортів, а різні кулінарні шедеври. Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» побував на виставці таких їстівних див у спеціалізованому магазині-майстерні. Від різноманітності солодких шедеврів просто розбігаються очі. Вони дуже ефектні та видовищні. Як раніше повідомляв zakarpatpost.net, між виробами можна знайти карту України, на якій нашу область представляє ведмідь.

zakarpatpost.net