Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 3 лютого

День на Закарпатті пройшов досить спокійно. У багатьох куточках області дощило. Рівень води в річках почав підніматися.

У Закарпатській області започатковують програму з перекваліфікації військових, які пройшли АТО, на працівників галузі туризму. Про це розповів експерт із туризму на Закарпатті професор Ужгородського національного університету Федір Шандор. За його словами, така ініціатива дасть змогу колишнім бійцям соціалізуватися й заробляти від 6 до 15-18 тисяч гривень на місяць. Військові  після перекваліфікації зможуть працювати гідами, менеджерами на рецепшині в туристичних комплексах.

На Рахівщині знову відстрілюють косуль. Про  трагедію на свіїй сторінці у соцмережі повідомив Микола Кокіш-Мельник. За його словами, випадки браконьєрства у Рахівському  районі частішають.

«За кілька останніх місяців це вже другий кричущий випадок браконьєрства в цій природоохоронній зоні. Спочатку було вбито червонокнижних ведмедя бурого і самку оленя, тепер жертвою стала косуля. Винуватців досі не покарано! Браконьєрство продовжується, і я не впевнений, що без належної реакції правоохоронних органів ми не станемо свідками наступних зухвалих вбивств тварин! Такі дії злочинців треба зупинити!» – зазначив активіст.

Жебрак звинуватив невинну жінку у крадіжці грошей. До жебраків на Закарпатті ставлення особливе. Їх багато хто шкодує і постійно допомагає їм фінансово. Звісно, є між ними є порядні люди, які на дні опинилися випадково, є такі, хто з часом міняє стиль життя і навіть стає успішним, але більшість спиваються і шукають порятунок від сумних думок на дні склянки.

Міністерство інфраструктури України погодило виділення 58 тисяч 178 євро на проведення сертифікації Державного підприємства з обслуговування повітряного руху України в аеродромі «Ужгород».

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

– Сертифікацію проводитиме Європейське агентство з безпеки польотів EASA, її відсутність – головна причина, через яку неможливо відновити повноцінну роботу Міжнародного аеропорту «Ужгород», – повідомляє Геннадій Москаль.

Як відомо, Ужгородський аеропорт – єдиний в Україні, який для зльоту й приземлення літаків використовує повітряний простір сусідньої держави (Словаччини), яка є членом Євросоюзу й працює за вимогами EASA.

Косметичний  скандал в Ужгороді має продовження. Утім наразі клініка пішла на благородний вчинок і її директор перерахувала гроші на лікування хлопця, якого облили кислотою. Як раніше повідомляв zakarpatpost.net, ужгородка перед весіллям у одному із приватних косметичних салонів вирішила пройти процедуру очищення обличчя, але після цього на її шкірі з’явилося почервоніння. Щоб загладити вину, у клініці запропонували провести вдруге чистку безкоштовно, та вона була ще більш невдалою, ніж перша. Відтак мати разом із майбутньою нареченою навідалися до салону і сказали, що вимагають компенсацію та намірені судитися.

zakarpatpost.net