Жебрак звинуватив невинну закарпатку у крадіжці грошей

Люди поговорювали, що чоловік мав «дах» серед ромів

До жебраків на Закарпатті ставлення особливе. Їх багато хто шкодує і постійно допомагає їм фінансово. Звісно, є між ними є порядні люди, які на дні опинилися випадково, є такі, хто з часом міняє стиль життя і навіть стає успішним, але більшість спиваються і шукають порятунок від сумних думок на дні склянки.

Безногого жебрака, який за допомогою спеціального візка пересувався вулицями, на Закарпатті бачили в багатьох містах. Кажуть, що в нього був «дах» серед ромів. Утім справа не в цьому. Від безхатченка часто тягнуло спиртним, його неодноразово бачили біля магазинів та кафе із пляшкою в руках, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Якось одного разу в Хусті після чергового «робочого дня» чоловік вкотре «причастився» оковитою. Ще й зустрів знайомого, який пригостив його вином. Безногий прохач випив занадто багато, тому в його голові паморочилось, пересуватися йому стало важко.

Але він вирішив переїхати на своєму візку дорогу не на переході. Проте з завданням не впорався і впав серед проїжджої частини. На допомогу одразу ж прибігла жінка, яка стала очевидицею. Вона дуже хотіла підняти незнайомця, бо пошкодувала інваліда, тим більше що на чоловіка прямо їхав автомобіль.

Тож жінка поквапилась і з усіх сил почала перетягати безхатька на візок. Він був важким, самій їй було не впоратись. Тим часом автомобіль наближався все ближче. Чоловік щось бубонів собі під ніс і не думав вставати.

І ось машина була вже зовсім поруч. Жінка тривожилась, чи встигне, чи впорається, чи осилить. Та не змогла.

Однак машина загальмувала і водій прийшов на поміч. Він думав, що безхатько її знайомий.

Інвалід, опинившись на тротуарі та ще й на своєму візку, почав голосно вигукувати:

«Злодійка! Вона обікрала мене! Забрала мої гроші! Усі! До копійки!»

Незнайомець лише здивовано подивився на жінку. Він не знав, кому вірити.

Невдовзі на галас до трійці підійшли поліцейські, що патрулювали неподалік

Рятівниця п’яного безхатченка одразу показала їм сумочку, у якій не було навіть гаманця, адже в той день вона забула його вдома. Однак правоохоронці одразу її заспокоїли. Виявляється, подібні «трюки» закарпатський прохач милостині проробляв уже не вперше, його «подвиги» їм були давно відомі.

Тож після інциденту всі мирно розійшлися додому, лише жебрак ще довго сидів на візку і думав про свою аферу, яку не вдалося прокрутити.

Оксана ПРИЙМАК, газета «НЕДІЛЯ», ексклюзивно для zakarpatpost.net