Якою буде сьогодні, 6 лютого, погода на Закарпатті. Яка Ксенія — така й весна?

Сьогодні на Закарпатті буде досить холодно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -4, удень – 0 градусів. Небо буде ясним з самого ранку, а ввечері затягнеться хмарами. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -4, удень – +1. Уночі піде дрібний сніг, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

У Волівці – -15 уночі і  -5 градусів удень. Незважаючи на похмурий досвітній час, у Воловці з самого ранку на небі не залишатиметься жодної хмарки, та до кінця дня погода буде ясною. Уночі, можливо, пройде дрібний сніг. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Сваляві – -11 уночі і  -1 градус удень. Вранці та вдень у Сваляві буде триматися ясна погода, а ввечері небо вкриється хмарами. Уночі можливий дрібний сніг. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Тячеві нічна температура становитиме -3, денна – +1. Весь день у Тячеві буде хмарним. Вночі та вранці очікується дрібний сніг.

У Перечині – нічна температура становитиме -4, денна – 0.  Вранці та вдень буде триматися ясна погода, а ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів.

У Великому Березному – вночі -12, удень – -3 градуси. Хмари вранці розсіються та більше в цей день на небі не з’являться. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі -4, удень – +1.  Уночі піде дрібний сніг, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

У Міжгір’ї – уночі  -13, вдень – -3 градуси. Похмура погода буде триматися у Міжгір’ї весь день, вранці очікується недовге прояснення. Уночі можливий дрібний сніг. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Рахові буде уночі -12, вдень температура підніметься до -7 градусів. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Сніг розпочнеться ще до світанку, але до середини дня повинен припинитися.

6 лютого вшановується пам’ять преподобної Ксенії. Цей день вважали переломом зими, і за ним прогнозували погоду на майбутню весну: “Яка Ксенія — така й весна”. “Якщо на Ксенію хороша погода — весна буде красна (хороша)”. Наші пращури говорили: “На півзимницю дорогу перемітає — корм підмітає”. Це означало, що зима затримається, і домашні тварини з‘їдять всі заготовлені для них запаси.

zakarpatpost.net