Якою буде сьогодні, 8 лютого, погода на Закарпатті. Про що розкажуть миші?

Сьогодні на Закарпатті буде  досить прохолодно, дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -4, удень – +3 градусів. Увесь день буде похмурим – хмари займатимуть своє місце під сонцем з ранку до самого вечора. Вранці та вдень опадів не спостерігатиметь, а ввечері розпочнеться дрібний дощ.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -2, удень – +3. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. На зміну дрібному мокрому снігові, який розпочнеться після обіду, ввечері прийде сніг.

У Волівці – -4 уночі і  +2 градуси удень. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. У другій половині дня очікується дрібний сніг, який йтиме до самого вечора.

У Сваляві – -1 уночі і  +4 градуси удень. Протягом усього дня  буде триматися хмарна погода. Усю другу половину дня йтиме дрібний сніг.

У Тячеві нічна температура становитиме -1, денна – +3. У Тячеві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень очікується дрібний дощ зі снігом, який ввечері перейде у сильний сніг.

У Перечині – нічна температура становитиме 0, денна – +5.  З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Удень і ввечері буде йти дрібний дощ зі снігом.

У Великому Березному – вночі 0, удень – +2 градуси. Протягом усього дня погода буде похмурою. Ближче до вечора сніг, який розпочнеться після обіду, повинен послабшати.

У Берегові та Виноградові – вночі 0, удень – +5.  Хмарна погода протримається увесь день. Усю другу половину дня йтиме дрібний дощ.

У Міжгір’ї – уночі  -6, вдень – +2 градуси. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Удень та ввечері йтиме дрібний сніг, який буде поступово посилюватися.

У Рахові буде уночі -8, вдень температура підніметься до -2 градусів. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Починаючи з середини дня йтиме сніг, який до вечора стане ще сильнішим.

8 лютого вшановується пам’ять преподобного Ксенофонта і дружини його Марії. Колись передбачати погоду нашим пращурам допомагали миші: якщо на Ксенофонта вони вилазять з-під снігу, слід чекати відлиги. У давнину цього дня побоювалися заметілі, оскільки вона вказувала на поганий урожай майбутнього року: “Заметіль на хати — будуть погані харчі”.

zakarpatpost.net