Медичний скандал на Закарпатті: чому дитина, яка померла від кору, не отримала щеплення

Медики кажуть, батьки дівчинки відмовилися від щеплення, а за словами батьків – в їх лікарні не було вакцини

На Закарпатті, в Тячівському районі, за фактом смерті 5-річної дівчинки від кору проводиться службова перевірка. За даними медиків, батьки відмовилися від щеплення дитини в однорічному віці. Крім цього, вони відмовилися вакцинувати ще двох дітей, що підтверджено документально, пише Сьогодні.

“Що стосується середньої дочки, яка померла від кору, письмову відмову повинні бути зафіксований в амбулаторній карті, яку сім’я відмовляється видати лікарям. У той же час, батьки стверджують, що дитина залишилася без щеплення через відсутність вакцини в січні 2014 року, а не внаслідок їх відмови”, – повідомляє губернатор Закарпаття Геннадій Москаль.

Нагадаємо, нещодавно в Закарпатській області зафіксували перший летальний випадок, пов’язаний з кором – в обласній дитячій лікарні в Мукачеві померла дівчинка з села Лази Тячівського району. Як виявилося, 14 січня у неї піднялася температура до 39 градусів, далі з’явився характерний висип. За тиждень до цього на кір захворіла її мати. Незважаючи на всі симптоми важкої хвороби, батьки звернулися в районну лікарню тільки на п’ятий день, 19 січня. Дівчинка потрапила на стаціонарне лікування, в украй важкому стані, і була переведена на штучну вентиляцію легенів. Через два дні її транспортували до обласної дитячої лікарні в Мукачеві, для консультацій викликали лікарів з Києва.

На жаль, всі зусилля медиків виявилися марними, і в понеділок, 5 лютого, дитини не стало. Причина смерті – важкий перебіг кору, цей діагноз підтверджено в лабораторії.

zakarpatpost.net