Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 12 лютого

День на Закарпатті пройшов досить насичено.

Мешканці Мукачівщини, що зарізала власну дворічну доньку світить довічне ув’язнення. Медична експертиза встановила, що вона не була п’яною, а сусіди запевняють, що вона не була алкоголічкою.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди, що трапилася на вулиці Льва Толстого в Ужгороді, поліція розпочала слідство.

Сьогодні, 12 лютого, близько 2:40, на лінію «102» надійшло повідомлення щодо аварії на вулиці Льва Толстого. За викликом виїхала поліція. На місці пригоди слідчі з’ясували, що водій «Land Rover Freelander» на іноземній реєстрації, суттєво перевищивши швидкість руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з деревом.

Із понеділка (12.02) в Міжгірському районі введено карантин через захворюваність на кір. За останні три дні районні медики зафіксували три нові випадки захворювання, крім того, дитячі заклади (ясла, дитсадки, школи) не відвідує значна частина дітей через гострі респіраторні вірусні інфекції. Карантин триватиме два тижні – до 25 лютого включно.

За фактом смерті 5-річної дитини від кору в Тячівському районі проводиться службова перевірка. За даними медиків, батьки відмовилися від щеплення дитини в 1-річному віці (крім того, вони відмовилися від щеплення ще двох своїх дітей, що підтверджено документально). Стосовно середньої доньки, котра померла від кору, письмова відмова має бути зафіксована в амбулаторній картці, яку батьки відмовляються видати лікарям. Водночас батьки стверджують, що дитина залишилася нещепленою не через відмову, а через відсутність вакцини в січні 2014 року. Усі обставини відсутності щеплення дівчинки з’ясовує перевірка.

Наші земляки вживають спиртне частіше, а на спецобліку їх усе  менше. Чому?

Розповісти про це ми попросили закарпатського психотерапевта з багаторічним стажем Василя Сливку.

«На жаль, законодавча база в нас вимагає кращого, реформи відбуваються далеко не в позитивному ключі. Наразі поняття «алкоголізм» немає. З’явився новий термін – синдром алкогольної залежності, – наголосив закарпатській газеті  «НЕДІЛЯ» він.

Купюри, підробки яких найчастіше виявляють в Україні це: 200 та 500 гривень, 100 доларів та 100 євро. Про це повідомив заступник начальника управління — начальник відділу протидії злочинам у фінансовій,банківський сферах та зовнішньоекономічній діяльності Департаменту захисту економіки Національної поліції України Руслан Стрембіцький.

Сьогодні, 12 лютого, розпочинається тиждень перед Великим постом, який ще називають Масляним.

Великому посту передують підготовчі недільні дні (неділі) і седмиці. Про порядок служб цих неділь і самого Великого посту розповідається у спеціальній книзі – Тріоді пісній, яка охоплює 70-денний період.

 zakarpatpost.net