АНОНС. Закарпатські грабіжники зв’язали скотчем священика і відібрали в нього 13 хрестів

Володимир Маринець вибудував чітку схему злочинів і разом зі своїми підлеглими протягом тривалого часу тримав у напруженні закарпатців, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Адже про зухвалі грабунки багато хто чув і в той же час усі знали, що правоохоронцям не вдається знайти невідомих злодіїв, які застосовують до людей фізичну силу і погрожують зброєю.

Отже, для наступної справи керівник групи позичив автівку в свого знайомого. Про те, чим він заробляв на хліб насущний, ніхто навіть не здогадувався.

На «Хюндаї» з литовськими номерами чоловік приїхав за Василем, Віктором та Степаном. Зібравши свою банду, розповів про те, що тепер у них буде особливий клієнт із Тячівщини, у якого грошей кури не клюють, бо він священик, а таким, як він, все дається задарма.  Тож план у Володимира був жорстокий, із застосуванням сили, якщо отець Іван добровільно не погодиться віддати гроші та коштовності.

Із собою у злочинців були, як завжди, маски, рукавички, пістолет, а також цього разу – гумові палки (для тортур).

Ватажок мав чекати хлопців у встановленому місці. Була вже година ночі, тож господарі спали. Ще близько години грабіжники спостерігали за його хатою з вулиці, а відтак – залишили на варті Степана. Стояв він метрів 40 від будинку і будь-якої миті готовий був подати спільникам сигнал у разі небезпеки. Тим часом Віктор із Валентином одягнули маски, відчинили залізом вікно і залізли в помешкання через підвальне приміщення. Там шукали вхід на перший поверх. Але так і не знайшли. Тож невдовзі довелося вилізати знову на подвір’я.

Переконавшись, що всі сплять, грабіжники повторили спробу через інше вікно залізти будинок. Цього разу Степан пішов із товаришами. Побачивши в одній із кімнат сплячого ґазду, Валентин негайно накинувся на нього і почав бити резиновою палкою, а потім схопив пістолет і разом із Віктором став вимагати зізнатися, де той ховає гроші. Хлопці так били чоловіка, що йому нічого не залишалося, як відвести їх у підвал і показати на металевий сейф.

Чим закінчилося пограбування? Як злодії обчистили таксиста? Як потрапили на “гачок” правоохоронців?

Про це та інше – у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

У продажу – із 16 лютого.

zakarpatpost.net