Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 16 лютого

День на Закарпатті сьогодні був насиченим на події

У ЗМІ повідомили, що в областях ліквідовують міські і районні управління Пенсійного фонду.

Чи стосується така реорганізація і нашої області, чи видаватимуть закарпатцям нові пенсійні посвідчення? За роз’ясненням «НЕДІЛЯ» звернулася до начальника головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасії ПЕНТЕК.

– Дійсно, Пенсійний фонд України переживає глибокі якісні реформи, тож органи Пенсійного фонду нашої області в цьому плані не виняток, – зазначає Анастасія Пентек. – У 2016 році Кабмін прийняв Стратегію модернізації і розвитку Пенсійного фонду України до 2020 року, яка передбачає перехід на європейські стандарти обслуговування громадян. Серед ключових завдань – оптимізація структури територіальних управлінь,- повідомила вона.

Термін “криза середнього віку” відомий багатьом. Але що ж вінозначає? Чому в цьому віці людина або впадає в депресію, або навпаки починає кардинально змінювати життя? Пояснення є! Про це у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» розповіла людина, що вивчає кармологію,  педагог і журналіст Олеся МАРКОВИЧ.

«Взагалі, виділяють декілька етапів у житті, коли вкрай важливо правильно пропрацювати ті чи інші якості. Так, скажімо, якщо людина справляється з певними призначеннями до 40 років, то в цей вік вона вступає у доброму здоров’ї, енергійна, маючи успішну роботу, багато друзів і щасливу родину. 40 років – такий собі підсумок, – наголосила вона. – Люди завжди відчувають цей вік, вважають його переломним періодом, дехто кидає сім’ю, намагається починати нове життя, буває – і спиваються. Пояснюємо це для себе «кризою середнього віку». Але залишається незрозумілим, як долати цю кризу. Якщо ж людина знає, яке призначення мала виконати до цього часу і справляється з ним  – ніякої кризи просто не виникає».

Цими днями одному з кращих вітчизняних форвардів, екс-гравцю ужгородської «Верховини», київського «Динамо», донецького «Шахтаря», чернівецької «Буковини» та капітану львівських «Карпат» ужгородцю Івану Диковцю виповнилося 80 років. Тоді молодий гравець був відомий серед українських вболівальників під прізвиськом Кокаш, що у перекладі з угорської мови означає Півник: неслухняне волосся футболіста завжди стирчало таким собі півнячим чубчиком. А ще свого часу народна артистка України Софія Ротару подарувала чаклуну «шкіряного м’яча» чудовий букет троянд, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Чим особливий Великодній піст? Як у сучасному світі варто поводитися християнину? Чи можна їсти рибу? На ці та інші теми, що можуть бути цікавими читачам закарпатської газети «НЕДІЛЯ» відповів священик мукачівського храму Успіння Пресвятої Богородиці православного обряду Київського патріархату отець Сергій Потюк.

-Піст взагалі не варто сприймати як дієту чи щось таке, що нас у чомусь обмежує, – наголосив він. –  Має бути правильний настрій щодо посту. У церкві є такий вислів, що піст будь-який – це є утримання в користь. Каже церква стримуватися від жирної їжі? І це є це корисно. Каже церква стримуватися від алкоголю і тютюну? А це хіба не в благо для людини? Так само і утримання від негативу, злості, нецензурної лайки тощо,- акцентував він.

Як серійні грабіжники орудували на Закарпатті понад рік, катували та грабували земляків. Злочинна група пов’язала скотчем священика, напала на таксиста та відлупцювала прокурора. Протягом більше року мешканців двох районів Закарпаття тероризувала група грабіжників, яка скоїла десятки злочинів, при цьому залякуючи своїх жертв пістолетами й ножами, катуючи їх та наносячи удари руками, ногами, бітами, гумовими палками…

У зловмисників була вогнепальна та холодна зброя, маски та комплекти одягу для переодягання. Керував ними досвідчений авторитет Володимир Мартиненко, у підпорядкуванні якого було кілька молодих амбітних хлопців, які під його заступництвом орудували на Хустщині та Тячівщині.

Із етичних міркувань імена усіх дійових осіб у матеріалі замінено.

Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» відтворила злочини, скоєні правопорушниками.

zakarpatpost.net