Якою буде сьогодні, 16 лютого, погода на Закарпатті. Чи замочить Власія бороду в калюжу?

Сьогодні на Закарпатті буде відносно тепло, погода здебільшого очікується пасмурна.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -1, удень – +4 градуси. Хмарна погода протримається Ввечері, можливо, пройде дрібний дощ зі снігом.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +1, удень – +4 градуси. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дрібний сніг.

У Волівці – -2 уночі і  0 градусів удень. Протягом усього дня у Воловці буде триматися хмарна погода. Увечері йтиме сніг.

У Сваляві – 0 уночі і  +2 градуси удень. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Увечері йтиме сніг.

У Тячеві нічна температура становитиме +1, денна – +4. У Тячеві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися сніг.

У Перечині – нічна температура становитиме -1, денна – +4.  З ранку до самого вечора у Перечині небо буде вкрите хмарами. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися сніг.

У Великому Березному – вночі -2, удень – +2 градуси. Протягом усього дня у Великому Березному буде триматися хмарна погода. Увечері йтиме сніг.

У Берегові та Виноградові – вночі +1, удень – +5. Хмарна погода протримається увесь день. Ввечері очікується дрібний дощ зі снігом.

У Міжгір’ї – уночі  -1, вдень – 0 градусів. Протягом усього дня погода буде похмурою. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися сніг.

У Рахові буде уночі -4, вдень температура підніметься до -3 градусів. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Зранку до середини дня йтиме дрібний сніг, ввечері він почнеться знову, проте значно посилиться.

16 лютого вшановується пам’ять праведних Симеона-Богоприємця, Ганни-пророчиці та Власія Кесарійського. З цього дня розпочиналось лагодження — підготовка інструменту для весняного посіву. З цього приводу люди говорили: “На лагодження дід встає вдосвіта — лагодить збрую літню і бороду столітню”. На Власія часто бувають великі калюжі. Але тепла погода цього дня рідкість, адже 16 лютого відоме власієвськими морозами.

zakarpatpost.net