Якою буде сьогодні, 17 лютого, погода на Закарпатті. Хто прийде на звірине весілля?

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодна погода. Місцями засніжить.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде 0, удень – +4 градуси. Хмурий ранок зміниться ясним днем та безхмарним вечором. Вранці піде сніг. У другій половині дня опадів не передбачається.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -1, удень – +3 градуси. Весь день буде хмарним. Без опадів.

У Волівці – -6 уночі і  +1 градус удень. З ранку до самого вечора у Воловці небо буде вкрите хмарами. Уночі, можливо, пройде дрібний сніг. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Сваляві – -3 уночі і  +1 градус удень. З ранку до самого вечора у Сваляві небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме -3, денна – +3. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме -1, денна – +5.  З ранку до самого вечора у Перечині небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Великому Березному – вночі -2, удень – +3 градуси. Весь день у Великому Березному буде хмарним. Удень очікується сильний сніг. Ввечері він повинен послабшати.

У Берегові та Виноградові – вночі -1, удень – +3.  Хмарна погода протримається увесь день. Удень піде дощ зі снігом, який до вечора повинен послабшати.

У Міжгір’ї – уночі  -8, вдень – +1 градус. У Міжгір’ї хмарна погода буде триматися до самого вечора. Уночі йтиме дрібний сніг. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається.

У Рахові буде уночі -9, вдень температура підніметься до -4 градусів. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі буде дрібний сніг. Вранці, вдень та ввечері – без опадів.

17 лютого вшановується пам’ять преподобного Миколи Студійського. Відсьогодні починалися звірині (вовчі) весілля, тому святого Миколу Студійського називали “вовчим сватом”. Цей день вважається одним із найхолодніших у лютому — стоять сильні морози, та йде сніг: “На Миколу Студеного снігу навалить гору”. Ці морози називаються миколиними. Наші пращури 17 лютого звертали увагу на ялинкові гілки: якщо довгі сухі гілки згинаються — буде заметіль, а якщо випрямляються — на сприятливу погоду.

zakarpatpost.net