Орлиця Діана, яку конфіскували в Ужгороді, у Колочаві почувається добре

Про це повідомили працівники національного природного парку «Синевир», куди з Ужгорода  доправили конфісковану орлицю.

Зараз вона живе у центрі хижих птахів, що в Колочаві.

Це птах родини Яструбові – молодий орлан-білохвіст.

“Напередодні даного птаха мешканець Дніпропетровщини використовував для заробляння грошей. На площі Театральній в Ужгороді він пропонував перехожим фотографуватися з орлом. Така послуга коштувала 50 гривень. Голова громадської організації «Агенція регіонального розвитку «Форза» Леся Лойко випадково проходила повз і була вражена від побаченого. Вона негайно викликала поліцію і представників Держекоінспекції. У результаті встановлено особу порушника. За словами головного спеціаліста відділу екологічного контролю Держекоінспекції у Закарпатській області Ярослава Дзихора, встановлено факт порушення придбання об’єктів тваринного світу, занесених до Червоної книги України.

Птаха було вилучено і відправлено до Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру. На цю подію оперативно відреагував директор НПП «Синевир» Микола Дербак, до якого звернулися громадські активісти з проханням прийняти орла до центру хижих птахів. До Ужгорода негайно виїхала група працівників парку, які успішно здійснили транспортування птаха до НПП «Синевир». Його одразу було випущено у вольєр та надано корм. За попереднім оглядом, орел перебуває у задовільному стані.

Нагадаємо, що центр хижих птахів споруджено на території НПП “Синевир” у 2017 році за сприяння Українського товариства охорони птахів, яке очолює Олег Дудкін. Мета центру – взяти під захист рідкісних пернатих, які утримуються в неволі з порушенням норм утримання, – йдеться у повідомленні.

zakarpatpost.net