Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 20 лютого

День на Закарпатті пройшов насичено.

Мар’яна Фантич, що була моделлю скульптору Михайлу Михайлюку, коли він працював над фонтаном «Дівчина з голубом», що знаходиться на вулиці Гойди біля ректорату УжНУ та головного управління статистики області, не забула про рідне місто. Невдовзі Мар’яна планує приїхати в Ужгород і зняти фільм про рідне місто. Мріє вона побачити і той самий фонтан, завдяки якому серцем назавжди пов’язана з рідною землею. Свою малу батьківщину дизайнерка не забула, адже саме тут залишилося її дитинство, її найприємніші студентські спогади, саме тут вона створила свої перші роботи і звідси стартувала у світ високого мистецтва. Більше того, вона усвідомлює, що далеко не кожному таланить бути увічненим у пам’ятці та ще і в такому юному віці.

Сьогодні Україна згадує тих, хто загинув під час Єврореволюції. В Ужгорді нині  вшановували пам’ять учасників Революції Гідності.

У рамках заходів відбувся молебен, перед ОДА Заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав «Молитву за Україну».

Бажаючі могли запалити лампадки, а в небо було запущено більше сотні синіх та жовтих повітряних кульок.

Коли один-два злочини сходять з рук, грабіжникам здається, що вони все життя можуть таким чином діяти безкарно, томувони стають більш сміливими й нахабними. Маючи за плечима вже ряд пограбувань, Валентин Молнар та Віктор Міллер вирушили на чергову справу. Цього разу вони отримали від Володимира Маринця завдання поїхати у Грушово. Утім не за грушами, а за іншою «зеленню» – набагато ціннішою. Отже, грабіжники зайшли у двір закарпатця, розбили вікно і залізли в кімнату. До пошуків матеріальних цінностей приступили оперативно. Відімкнули сейф, який знайшли саме там, де й казав ватажок, і… аби не гаяти час, пакували в сумки все, що траплялося на очі: мисливську рушницю із оптичним прицілом, патрони, бінокль, три мисливські ножі, золотий ланцюжок, планшет, дорогі алкогольні напої… Із грошей забрали 15 000 гривень та 4000 доларів США.

Вилучена від власника орлиця Діана, з якою бажаючі могли зробити селфі на площі Театральній  в Ужгороді зараз живе у центрі хижих птахів, що в Колочаві.

Про це повідомили працівники національного природного парку «Синевир», куди з Ужгорода  доправили конфісковану орлицю.

На подію оперативно відреагував директор НПП «Синевир» Микола Дербак, до якого звернулися громадські активісти з проханням прийняти орла до центру хижих птахів. До Ужгорода негайно виїхала група працівників парку, які успішно здійснили транспортування птаха до НПП «Синевир». Його одразу було випущено у вольєр та надано корм. За попереднім оглядом, орел перебуває у задовільному стані.

Заступник голови МЗС України Олена Зеркаль заявила, що Київ не зможе задовольнити інтереси та бажання угорських нацменшин щодо мовного питання.

В ефірі “5-го каналу” вона підкреслила, що в України є свої інтереси розвитку держави, яка, зокрема, залежить і від розвитку мови.

Оскільки гроші від “дорожнього експерименту” торік від Закарпаття забрали, дороги в нас належним чином не ремонтуються, Геннадій Москаль оголосив флешмоб і запросив закарпатців долучитись до нього. Суть акції в тому, аби сфотографувти ями на закарпатських дорогах і відправити фото Службі автомобільних доріг, яка вперто оминає увагою наш прекрасний туристичний край. Редакція zakarpatpost.net також долучиласядо флешмобу і відправила за вказаними адресами серію світлин.

За допомогою вжитих оперативно-розшукових заходів, виноградівським правоохоронцям вдалося розшукати чоловіка, який обґрунтовано підозрюється у побитті чоловіка. Поліції вдалося встановити, що, затіявши сварку з мешканцем села Сасово, чоловік наніс йому тілесні ушкодження. Потерпілий зі заявою звернувся до поліції.

Територія біля Закарпатського обласного драмтеатру в Ужгороді давно занедбана. Але складається враження, що до такого стану довели її колишні господарі міста навмисне, аби дешевше продати. Невдовзі на місці колишнього фонтану може з’явитися нова споруда, оскільки це місце ще з 2009 року перебуває у приватній власності.

На 17 сотках власник планує побудувати триповерхову споруду з підземним паркінгом, а поруч – на двадцяти сотках – ще й одноповерхову будівлю. Обидва проекти подано в міськраду, але їх не погоджено. Але один із власників переконує, що виграв більше 30-ти судових  справ, тож має намір судитися з мерією й надалі.

В Ужгороді почало з’являтися все більше натуральних продуктів і здорової їжі. Навіть посеред зими продають різні екзотичні фрукти, горіхи, різноманітні овочі.

А віднедавна почали продавати навіть сухий борщ. Наголосимо, що це – не реклама виробника і не привід для написання матеріалу. Технологія досить цікава і надзвичайно проста. Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» вирішив зробити власне дослідження для читачів, купити пакет такого супу і приготувати його.

 zakarpatpost.net