У якому віці найкраще отримати перший сексуальний досвід? Пояснення закарпатського спеціаліста

Для кожного тата й мами страшно й уявити, що їхня дитина-підліток має статеве життя.

А поговорити з чадом на цю тему, певно, ще страшніше. Але хочуть визнавати це батьки чи ні — нині секс серед підлітків давно перестав бути рідкістю.

Богобоязні татусі та матусі думають, що їхні чада спробують заборонений плід тільки після штампу у паспорті. А підлітки, у яких прокидається зацікавленість протилежною статтю і гормони б’ють у голову, починають експериментувати і бавитись в еротичні ігри.

Тож у  якому віці найкраще отримати перший сексуальний досвід?

Про це у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» розповіла викладач йоги та жіночих практик сексолог Альона ГОНДОРЧИН.

“Законодавство каже, що у 18. Сексологи кажуть, що у 12-13 років, коли починається статеве дозрівання хлопчиків і дівчат, діти готові до близькості, – наголосила вона. – Але тільки фізично. Психологічно ми дорослішаємо пізніше. Тому в цьому питанні усе глибоко  індивідуально. Буває, що в дівчинки з 10 років місячні і в 12 років вона має дорослу конституцію. Тож напевно в неї статевий потяг виникне досить швидко. Тому однозначної відповіді на це питання не може бути. Відіграють свою роль і обставини, і психологічна зрілість, і інші чинники. До того ж, в Україні одні звичаї, на Сході -інші, а на Заході – ще інакші. Важливо, аби не було примусу й аби дитина, коли хтось хизується в класі, що вже спробував секс, не намагалася повторити чийсь досвід, або не відчувала себе меншовартісною. Дівчина має знати, що статевий досвід вона отримає тоді, коли це буде потрібно саме їй і не повинна когось копіювати. Це ж стосується і хлопчиків”.

 zakarpatpost.net