Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 22 лютого

День на Закарпатті сьогодні був надзвичайно насиченим на події.

Найбільше пристрасті вирували довкола очільника краю.

Голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля обурила заява міністра охорони здоров’я Уляни Супрун про те, що ліки від кору в області були нерозмитнені належним чином. На сесії облради Москаль емоційно та з ненормативною лексикою прокоментував заяву Супрун.

“Є проблеми на Закарпатті, бо та місцева адміністрація, яку очолює Геннадій Москаль, отримали 8000 доз від Угорщини, але не розмитнили їх та завезли контрабандою”. Хоча зараз ми виставляємо митниці – все розмитнено. Це що за ї**нута, я вибачаюсь”, – різко відреагував Москаль.

Утім його слова обурили депутаток, які наразі вимагають від публічних вибачень.

Про сміття на вулиці Станційній біля будинків № 16 та 26 в Ужгороді вже неодноразово писав zakarpatpost.net. Знаходиться несанкціоноване звалище всього за 20-25 метрів від залізничного вокзалу. Чого там тільки немає: і пляшки, і папірці, і одноразовий посуд… і маса іншого мотлоху. Щодня повз накиданий непотріб проходять тисячі людей, у яких про місто складається далеко не найкраще враження. Рівно рік тому ситуація була такою ж. І сумно, що від лютого 2017 року абсолютно нічого не змінилося.

В Ужгороді можна купити полуничні чіпси. Вони без емульгаторів та приправ. Це – нарізані на тонесенькі шматки й засушені  за спеціальною методикою овочі та фрукти. Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» вирішив скуштувати полуничні.

Наразі зі столиці до багатьох обласних центрів України курсують сучасні Інтерсіті.

Крім того, в деякі куточки держави їздять навіть двоповерхові електропоїзди, наприклад, Київ-Харків та Київ-Тернопіль, які також розвивають швидкість до 160 кілометрів за годину. Щоправда, на Закарпаття найближчим часом такі не планується запускати. Нам до таких привілеїв ще далеко. Тим не менше, серед наших поїздів є також швидкісні, наприклад, поїзд №29 сполученням Ужгород-Київ долає відстань між обласним центром Закарпаття та столицею України за 12 годин, майже як і автомобіль. До Києва він прибуває вранці о 10 годині.

Закарпаття отримає з резервного фонду понад 180 мільйонів на ліквідацію наслідків грудневого паводка. Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА. Відшкодування на ліквідацію наслідків паводка, що накрив Закарпаття 15 – 17 грудня минулого року, оцінені Кабінетом Міністрів України в 182 мільйони 315 тисяч 920 гривень. Саме таку суму заплановано виділити з резервного фонду на відновлення пошкоджених берегоукріплень, аварійно-відновні роботи на автодорогах, мостах, розчистку й регулювання русел річок тощо.

В Ужгороді орендують не лише приміщення під ведення бізнесу, але й житло. Які ж ціни на цю послугу у столиці Закарпаття. Про це та інше у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» розповіла головний редактор газети «Закарпатські оголошення» Мар’яна КРАВЧУК.

 zakarpatpost.net