Забезпечимо Європу ягодами: на Закарпатті можна купити полуничні чіпси

Наразі екопродукція користується все більшим попитом і в той же час багато дітей просять батьків купити їм не здорову їжу, а шкідливі сухарики чи чіпси. Про їхній негативний впив на здоров’я відомо кожному. Але тим не менше, на прилавках магазинів цей товар постійно швидко розходиться.

Тому виробники, які пропагують здоровий спосіб життя і дбають про споживачів, пішли на хитрість – вони придумали екологічно чисті і цілковито безпечні для дитячого організму чіпси.

Вони без емульгаторів та приправ. Це – нарізані на тонесенькі шматки й засушені  за спеціальною методикою овочі та фрукти.

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» вирішив скуштувати полуничні.

Вони справді дуже смачні. Більше того, один з виробників навіть поділився з нашими читачами рецептом приготування чіпсів у домашніх умовах.

Отже, ягоди слід ретельно промити під проточною водою, нарізати пластинами товщиною в 1,5 мм. Не варто різати їх на товстіші скибочки, бо будуть довго в’ялиться. Далі треба застелити  деко пергаментом і розкласти на ньому полуницю (600 грам ягід вистачає, щоб заповнити два стандартних листи для випічки). Увімкнути духовку на температуру 100 градусів і помістити в неї деко. Протягом першої години полуниця почне посилено віддавати сік. Потім він буде випаровуватися, а самі ягоди почнуть зменшуватися в розмірах. Через півтори години після початку в’ялення пергаментний папір потрібно замінити. Процес приготування триватиме ще десь 1,5 годин. Пластини повинні стати пружними і сухими. Відтак  готові чіпси можна зняти з пергаменту. Коли вони охолонуть, можна засипати їх у чисту суху банку для зберігання.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «НЕДІЛЯ», ексклюзивно для zakarpatpost.net