Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 25 лютого

День на Закарпатті був холодним, але багатим на події.

Досі киплять пристрасті щодо протистояння Москаля та Супрун. Закарпатці активно обговорюють інцидент  і висловлюють власну позицію щодо конфлікту.

Шабля, рапіра, шпага… Від цих слів віє середньовічною романтикою і чомусь перед очима вимальовуються справжні запеклі поєдинки. Утім ця холодна зброя у моді досі, щоправда, тільки у спорті.

У прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» побував справжній мушкетер. Під час наших «Недільних бесід»  фехтувальник, спортсмен і тренер Гейза ОРЕМУШ розповів багато цікавого про мистецтво володіння холодною зброєю, про власні таємниці та про закарпатський спорт.

На Закарпатті відбуватимуться зйомки фільму «Останній Крок» з Жаном Рено у головній ролі. Нещодавно тут звели будиночок, в якому житиме головний герой стрічки. Наразі в області перебуває французький актор Жан Рено.

Про приїзд зірки повідомив Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, який особисто зустрів французького актора. Судячи з фото – в одній із колиб на Синевирі.

Закарпатські грабіжники напали на священика. Злочинці змусили господаря відчинити сховок. «Улов» виявився дійсно щедрим. Там вони знайшли 49 000 гривень, 150 000 рублів, 950 доларів, 60 000 форинтів, 450 євро. Крім того, у сейфі було ще багато цінних речей, серед яких – дорогий ніж у шкіряному чохлі. Але цього злодіям виявилося замало, тому вони зірвали з шиї священика 20-грамовий золотий ланцюжок. Проте Володимир обіцяв хлопцям, що в оселі духовного отця вони знайдуть справжні скарби, тому вони вирішили шукати ще й інше добро. Із підвалу знову піднялися на перший поверх будинку. Маючи при собі скотч, вони зв’язали руки, ноги і очі своїй жертві й почали нишпорити кімнатами. Дещо таки їм вдалося знайти. Тож грабіжники спакували у сумку 12 нагрудних священицьких хрестів, кілька його золотих орденів і медалей, шкіряну сумочку, фотоапарат, бінокль, навіть ліхтарик.

25 лютого в Ужгородській міській раді провели термінове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У зв’язку з цим члени комісії обговорили питання роботи в Ужгороді у період пониження температури повітря пунктів обігріву для незахищених верств населення, які можуть постраждати від переохолодження. Вирішили створити тимчасові денні стаціонарні пункти обігріву, де люди можуть зігрітися, випити гарячого чаю, на базі комунального підприємства КШЕП (вул.Проектна,3), ТОВ “Житло-Сервіс” (вул.Тиводара Легоцького,15), ТОВ “ЖРЕР №8” (вул.Генерала Свободи,9), Ужгородського міського територіального центру соціального обслуговування (вулиця Федора Потушняка, 10Б (колишня Благоєва). Денні пункти обігріву запрацюють завтра, 26 лютого.

Як і обіцяв під час інтерв’ю у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» лідер гурту «День Дощу» Роман МАЦКЕВИЧ, гурт записав пісню про Ужгород.

«Зараз на студії ми записали трек на пісню про Ужгород, – заявив Роман Мацкевич. –  Тож плануємо зняти кліп про наше прекрасне місто. Основна частина буде проходити на площі Поштовій біля серця Ужгорода, куди привеземо апаратуру і будемо грати під студійний трек. Це будуть уривки зйомок із нашою грою, а основною тематикою стануть відзняті фрагменти визначних місць і цікавих куточків міста. Але це – поки що плани, чекаємо на тепло і весну».

Незабаром весна і багато хто починає відвідувати спортзали, аби підкачати тіло. І стосується це не лише чоловіків. А як жінкам стати красивішими, стрункішими та сексуальнішими?

Про це розповів гість закарпатської газети «НЕДІЛЯ» Віце-президент Глобальної Федерації Силового спорту, Президент KFPS Закарпатської області Роман ЗАЖИРКО.

 zakarpatpost.net