Закарпатські серійні грабіжники озолотилися на Хустщині

Група злочинців скоїла більше 10 рограбувань, під час яких катувала своїх жертв. Завітали непрохані гості і до Велятина, що на Хустщині. Проникли в житло, розбивши вікно на першому поверсі. Там поцупили ноутбук, фотоапарат, мобільний телефон, а також чоловічу сумку, у якій знаходилося 600 доларів.

Цей злочин також минув для закарпатців безкарно.

Тож за кілька днів вони повернулися у цей же населений пункт і обікрали ще один будинок. Для справи взяли собі нового спільника – місцевого мешканця  22-річного Федора Сабова. Саме він і надав грабіжникам інформацію про власників. Він же на власній автівці на чеській реєстрації відвіз поперед-ньо Валентина оглянути хату. Крім того, Федір пояснив, що невдовзі господарі йтимуть на весілля, тож вдома нікого не буде.

Саме тієї ночі група й вирішила навідатися до велятинця. Федір у помешкання не зайшов, чекав на нових друзів у машині, а вони перелізли через паркан, у дворі знайшли драбину і через напіввідкрите вікно залізли в кімнату на другому поверсі.

Із цінних речей у оселі знайшли золото: сережки, кулон, кілька ланцюжків, обручки, а також гроші, щоправда, небагато – всього 3 тисячі гривень…

Невдовзі злочинна група постала перед судом. Відповісти перед законом довелося кожному. Найменш досвідчений Федір (єдиний із угруповання) отримав два роки умовного терміну. Володимир опинився за ґратами на 10 років, а всі інші – на 8. Хочеться вірити, що після звільнення закарпатські грабіжники більше не ступлять на злочинну стежку і почнуть заробляти на життя чесним шляхом й не катуватимуть більше земляків.

 zakarpatpost.net