За інформацією місцевих ЗМІ, вигоріли близько 25 кв. м будівлі, а пожежі передував вибух біля будівлі КМКС. Ймовірно, це знову був коктейль Молотова, який жбурнули у вікно, інформує 5 канал.

Як повідомили в прес-службі МЗС Угорщини, глава відомства Петер Сіярто вже обговорив інцидент з одним із лідерів угорців Закарпаття Ласло Брензовичем і викликав українського посла на розмову. Сіярто також анонсував свою зустріч з верховним комісаром ОБСЄ з прав людини, де пообіцяв підняти питання про ситуацію на Закарпатті.

У МЗС України також відреагували на інцидент. Міністр закордонних справ Павло Клімкін засудив підпал приміщення нацменшини.

“Системність і схожість дій провокаторів свідчить про замовний зовнішній слід. Ми не залишимо наших угорців наодинці. Разом будемо протидіяти спробам дестабілізації Закарпаття”, – написав він у Twitter.

Як повідомлялося, на початку місяця вже була спроба підпалу цього офісу. У ніч проти неділі, 4 лютого, невідомі кинули пляшку із запалювальною сумішшю у будівлю Закарпатського союзу угорців. Тоді будівля не постраждала. У цих діях запідозрили двох “правих” поляків.

zakarpatpost.net