Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 27 лютого

День на Закарпатті пройшов дуже напружено.

Сьогодні о 3 год ранку на лінію «102» надійшло повідомлення від працівників Управління ДСНС України у Закарпатській області. Рятувальники повідомили про пожежу в офісному приміщенні на Православній набережній в Ужгороді.

Згодом з’ясувалося, що то був не підпал, а спроба підірвати офіс Товариства угорської культури Закарпаття. Невдовзі журналіст Віталій Глагола навіть оприлюднив відео з камер спостереження.

“Оприлюднюю відео, яке зняв з камер спостереження на сусідній будівлі офісу КМКС. Тут чітко видно, як підкладали вибухівку, сам момент вибуху, а також роботу пожежників. Вибухівку підклали в 03:04, а з детонувала вона в 03:11. У 03:25 приїхала перша бригада пожежників, а в 03:35 друга”.- написав він.

А в Польщі затримали ймовірних паліїв, які намагалися підірвати цю ж будівлю 4 лютого.

Польська спецслужба затримала трьох осіб у зв’язку зі спробою підпалу спілки угорців на початку лютого.

Затримання відбулися 21 та 22 лютого у співпраці з українською стороною.

За рішенням суду кондитерська фабрика А.В.К. в Мукачево дістанеться “дочці” російського Ощадбанку. Господарський суд Закарпатської області 30 січня видав наказ про примусове стягнення Ощадбанком заставного майна кондитерської фабрики А.В.К. в Мукачево Закарпатської області.

Лебеді, що  облюбували озеро Кірпічка в Ужгороді зимують тут уже впродовж кількох останніх років. Пара  білоперих красенів жила там майже вест минулий рік.

Зараз вони знову на озері. Минулого разу, коли водойма почала замерзати, вони на декілька днів зникли. Тепер у місті знову вдарили морози, тож озеро знов вкривається шаром льоду. Чи залишаться пернаті й надалі – невідомо, але за кілька днів синоптики обіцяють уже потепління.

Незважаючи на цьоготижневе  значне похолодання, в Ужгороді активно готуються до приходу весни, яка за календарем уже на порозі.  У Боздоському парку почалася розчистка території  від старих дерев та чагарників. Заростей у мальовничій місцині столиці Закарпаття справді багато, між якою окремі насадження є досить пересохлими й навіть аварійними. Неодноразово під час сильного вітру ламаються гілки деяких дерев. Боздоський парк потребує облаштування і те, що тут прибирають та зайнялися доглядом за деревами, які десятиліттями не обрізалися, радує.

Протягом року група грабіжників орудувала на Закарпатті. Своїх жертв злочинці катували, відбираючи гроші та коштовності. Про це пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Грабіжники поїхали у село Вертеп, що на Хустщині, проникли у будинок місцевого мешканця, погрожували чоловікові і вимагали сказати, де гроші. Господарів злочинці били, не шкодуючи. Не витримавши знущань, відвели бандитів у іншу кімнату, де знаходилося всього трохи більше п’яти тисяч гривень. А відтак злодії разом зі своїм водієм прямували до Хуста. Утім цього разу втекти від відповідальності не вдалося. Правоохоронцям здався підозрілим автомобіль, на якому вони пересувалися, тож вони вирішили зупинити його для перевірки. Почалося переслідування. Водій тиснув на газ, друзі його підганяли, сподіваючись, що в Хусті знищать речові докази, а від стражів порядку якось «відмажуться». На одязі була кров потерпілих, тож тепер вони хвилювалися не на жарт. І небезпідставно. Машину таки зупинили. Тепер «опришкам» довелося розповідати поліціантам про всі пригоди, яких на їхньому рахунку було чимало…

Де і як знайомляться закарпатці? Про це у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» розповіла головний редактор газети «Закарпатські оголошення» Мар’яна КРАВЧУК.

—Був у нас один випадок. Чоловік із Ужгорода розлучився з жінкою, кілька років жив один, а потім йому стало дуже самотньо. Подав оголошення, хотів знайти вірну супутницю. Йому надійшло багато листів, вибрав один, зустрівся, – розповіла вона. – Жінка також уже була заміжньою, мала сина. Між ними спалахнуло кохання з першого погляду і вже через три тижні вони одружилися. Згодом ця родина виїхала жити закордон, у них народився спільний синочок.  Ми досі зідзвонюємося і обмінюємося подарунками дітям.

Зараз в Ужгороді можна купити все, у тому числі настільки екзотичні фрукти, про які ми колись навіть  не знали, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Наприклад, червоні банани. Найбільший постачальник цієї продукції – Коста-Ріка. Чим же корисний цей продукт? Передусім, у червоних екотах удвічі більше бета- каротину,ніж у звичайних жовтих. Саме через це фрукт і має червонуватий колір шкірки. Коштує таке задоволення у межах 200 гривень за кілограм. Зелені ж банани продають по 120 гривень.

zakarpatpost.net