В Ужгороді продаються вже й червоні банани з малиновим смаком

Зараз в Ужгороді можна купити все, у тому числі настільки екзотичні фрукти, про які ми колись навіть  не знали, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Наприклад, червоні банани. Найбільший постачальник цієї продукції – Коста-Ріка. Чим же корисний цей продукт?

Передусім, у червоних екотах удвічі більше бета- каротину,ніж у звичайних жовтих. Саме через це фрукт і має червонуватий колір шкірки.

Сам же каротин є дуже важливим елементом для здорового харчування всього організму в цілому і шкірного покриву, волосся, нігтів – зокрема. Він корисний для зору і зміцнення імунітету. Його антиоксидантна та протизапальна дія теж безцінна.  Також у червоних бананах є багато калію, що зміцнює кістки скелета, розбиває і запобігає утворенню каменів у печінці та нирках. Як електроліт калій благотворно впливає на нормалізацію тиску, підтримує розумний баланс рідин в організмі людини.  Варто згадати і про вітамін C. Так, наприклад, півкілограма червоних бананів містять добову норму цієї цінної речовини.

Крім того, у червоних бананах є клітковина, вони дієтичні, підходять для діабетиків. До речі, в Індії їх їдять після обіду або вечері.

Червоні банани володіють і більш яскравими ароматом, ніж жовті, за смаком вони трохи нагадують полуницю або малину.

Коштує таке задоволення у межах 200 гривень за кілограм.

Зелені ж банани продають по 120 гривень.

Червоні банани можна їсти сирими, в’яленими, смаженими, копченими. Їх сушать і використовують як начинку для випічки, а також роблять з них десерти та фруктові салати. Ці фрукти добре поєднуються з апельсинами, ківі, ананасами, манго, персиками, але ідеально – з полуницею.

Із них роблять солодкі бутерброди та усілякі напої.

zakarpatpost.net