Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 28 лютого

День на Закарпатті сьогодні був холодним і досить спокійним

Сьогодні в Ужгороді можна було спостерігати дивне явище. Після того, як річка частково примерзла, багато пернатих вибралося на берег. Качки вийшли на сухопутну прогулянку вздовж Ужа. Вони, очевидно, зголодніли, оскільки вищипували травичку, вкриту інеєм.

Похолодання в останні дні зими призвело до утворення на мості Масарика бурульок, розміром у людський зріст. Вдень, коли трохи тепліше, вони підтоплюються, а на ніч їх знову сковує холод. Ця ніч, до речі, за прогнозами синоптиків на Закарпатті має бути найхолоднішою в сезоні. В Ужгороді очікується до 11 градусів із позначкою мінус.

Москаль заявив, що біля офісу ТУЗКу потрібно встановити будку.

За його словами, він просив начальника поліції ставити охорону, він передбачав, що вдруге буде спроба підірвати офіс Товариства угорської культури Закарпаття.

Слова Климпуш про те, що вчинок Москаля можна розцінювати як дрібне хуліганство і притягнути його до відповідальності на15 діб, викликали в голови Закарпатської ОДА сміх.

«Щодо вибачення, то вона перша повинна вибачатись, бо назвала нас контрабандистами», – заявив він у ефірі 112 каналу.

«Народ каже, що реформи її до сраки. Чому я маю перед нею вибачатися. Розумні люди дурниць ніколи не говорять. Як людина може на весь світ таке говорити. Гуманітарну допомогу нам надавав уряд Угорщини. Там таких безграмотних як наш міністр охорони здоров’я немає».

«Погляньте, я в ресторані!», «У мене нова курточка. Оцініть!» , «Дивіться, це я? Не впізнали? Після візиту до перукаря. Як вам зміни?» – таких записів у соцмережах мільйони. Досить переглянути стрічку – і майже в кожного між друзями неодмінно знайдуться селфісти, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Деколи, щоб знайти цікаву новину, потрібно й по п’ять разів обновляти сторінку, щоб зникли фото друзів, які крім них самих та вузького кола їхніх реальних знайомих мало кому цікаві взагалі.  Хтось із селфі посміється, хтось лайкне, хтось залишить коментар, а хтось взагалі засудить. Часто автори самофотографування настільки неуважні, що крім себе коханих на фото нічого не бачать, тож дають іншим чимало тем для розмов. Багато хто з них потім тих, хто насмілюється висловити під фото часто об’єктивну, але не зовсім приємну думку, нещадно банить.

Як Вірастюк пов’язаний із Закарпаттям? Про це у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» розповів Віце-президент Глобальної Федерації Силового спорту, Президент KFPS Закарпатської області, голова Хустського осередку Федерації Стронгмену України Роман ЗАЖИРКО.

«Це шоумен, актор ( знявся у фільмі «Іван Сила» присвяченому нашому земляку Кротону Фірцаку, зігравши Велета).  До речі, людина з хорошими вокальними даними (записав кілька спільних пісень у зіркових дуетах ), і родзинкою Вірастюка є його суперкруте почуття гумору! От завдяки залізному спорту та фантастичному почуттю гумору ми і познайомились.  Я знаю Василя вже дуже багато років, він мене порівняно недавно, але це не заважає нам спілкуватись, бути друзями та співпрацювати. Говорити про нього поза очі не хочеться. Під час чемпіонату світу зі стронгмену в Хусті, який пройде 12 травня, де він буде присутній і виступить  головним суддею, він сам про себе все розповість»,- розповів він.

Майже чверть українців отримує понад 10 тис. грн зарплати.

У грудні 2017 року частка працівників із заробітною платою від 3200 до 6000 грн становила 43,8%, більше 6000 грн отримували 49,6%, при цьому у 23,5% штатних працівників нарахована заробітна плата перевищувала 10 тис. грн. Про це повідомляє Державна служба статистики.

 zakarpatpost.net