Закарпатським господиням. Пісні оладки

Коли настає час Великого посту, багато хто губиться у виборі страв для повсякденного приготування.

Пропонуємо рецепт пісних оладок.

Ми будемо готувати їх без курячих яєць і молока, тому така страва підходить для вегетаріанців, а також людей, у кого є алергія на ці продукти.

Найцікавіші рецепти у газеті «Домашня кулінарія»

Оладки виходять пишними за рахунок використання дріжджів, і завдяки ним готуються дуже швидко. Хто знає, може бути пісні оладки Вам сподобаються настільки, що Ви будете готувати їх і не тільки під час посту? – пише cookery.com.ua.

Інгредієнти для приготування пісних оладок:

  1. Борошно пшеничне – 2 склянки
  2. Дріжджі активні (сухі) – 1 пачка (11 г)
  3. Вода – 0.5 л
  4. Сіль – 0.5 чайн. ложки
  5. Цукор – 1 стіл. ложка
  6. Ванілін – на кінчику ножа
  7. Масло рослинне для обсмажування

Інвентар:

  1. Стакан
  2. Ножа
  3. Ложка
  4. Мірний стакан
  5. Ножиці
  6. Ложка чайна
  7. Ложка столова
  8. Сито
  9. Плита
  10. Сковорода
  11. Лопатка кулінарна
  12. Шумівка
  13. Паперові серветки
  14. Рушник

Приготування пісних оладок

Крок 1: Просіваємо борошно.

Насичуємо борошно киснем

Щоб оладки вийшли якомога пишніше і легшим, потрібно обов’язково просіяти борошно з допомогою сита. Зверніть також увагу на термін її придатності. Краще використовувати для приготування тільки свіжу борошно.


Крок 2: Розчиняємо дріжджі.

Розчиняємо дріжджі з цукром в теплій воді

Що стосується свіжості, те це можна віднести і до дріжджів. Перевіряйте термін придатності, адже використовуючи старі дріжджі Ви ризикуєте отримати не той результат, до якого прагнули.

Для того, щоб розвести дріжджі, нам знадобиться тепла вода. Тому нагріваємо її в чайнику або каструльці, вказану кількість виливаємо в глибоку миску і відправляємо туди сухі дріжджі і цукор. Цукор в цьому процесі служить активатором дріжджів. Розмішуємо суміш як слід, близько 8-10 хвилин, щоб на поверхні води з’явилася піна.


Крок 3: Готуємо тісто для оладок.

Змішуємо інгредієнти

У миску з розведеними дріжджами і цукром додаємо сіль і ванілін. А тепер починаємо акуратно всипати просіяне борошно, не припиняючи помішувати тісто. Коли Ви подмешаете всю муку, тісто по консистенції буде нагадувати сметану. Тепер потрібно залишити тісто на півгодини в теплому місці, щоб воно піднялося і збільшилося в об’ємі в 2 рази. Накрийте миску з тестом чистим рушником і відпочиньте.


Крок 4: Готуємо пісні оладки.

Обсмажуємо оладки

На сковорідку виливаємо трохи рослинного масла і ставимо її на включену плиту. Коли масло розігріється і почне бризкатися, пора викладати наші оладки. Дістаємо миску з тестом і, зачерпуючи столову ложку, виливаємо його на сковорідку. Так викладаємо стільки оладок, скільки вмістить сковорідка за один раз і за скількома одночасно Ви  можете встежити. Смажимо оладки з одного боку близько 2-3 хвилин, потім акуратно за допомогою кулінарної лопатки перевертаємо їх на іншу сторону. Якщо оладки не підрум’янилися, то повторіть процес.

Готові оладки дістаємо шумівкою і даємо зайвому маслу стекти. Але оскільки жир на оладки ще залишився, потрібно прибрати його з допомогою паперових серветок. Хоча, якщо Ви нічого не маєте проти масла, можна і пропустити цей крок.


Крок 5: Подаємо готові пісні оладки.

Смачні пісні оладки

Ось і готовий наш смачне блюдо. Подавати його можна і теплим, і холодним – кому як більше подобається. Ви можете подавати пісні оладки з варенням, сиропом, цукровою пудрою, медом, джемом. Якщо Ви готуєте оладки не в час посту – то зі сметаною. Різні добавки будуть надавати оладкам різні смакові відтінки, але з будь-яким з них пісні оладки сподобаються Вам і Вашим близьким.

Смачного!


Поради:

– Можна замінити ванілін ванільним цукром або прибрати зовсім, якщо Вам більше подобаються солоні оладки.

– Щоб тісто менше прилипало до ложці, коли Ви викладаєте оладки на сковорідку, періодично змочуйте її холодною водою.

– Можна додати в тісто для оладок попередньо замочений ізюм або інші сухофрукти.

– Варіюючи кількість цукру і солі, Ви можете приготувати більш солодкі або більш солоні оладки в залежності від Ваших уподобань.

zakarpatpost.net