Через підпал офісу Товариства угорської культури до Ужгорода прибула місія ОБСЄ

Сьогодні відбулася зустріч з представниками місії ОБСЄ, які перебувають на Закарпатті – комісаром та членом Спеціальної Моніторингової місії ОБСЄ Девідом Піге та Джорджіо Зельковічем.

Про це повідомила прес-служба Ужгородської міської ради.

Насамперед Девід Піге цікавився думкою керівництва міста про вибух і пожежу в офісі Товариства угорської культури Закарпаття.

Цікавилися представники моніторингової місії також чи є в нашому місті конфлікти, напруження на міжконфесійному ґрунті. Ігор Фартушок повідомив, що єдина суперечність була між представниками двох православних громад за ділянку землі для будівництва храму, проте справа розглядається в суді, міська рада до винесення рішення цією інстанцією зупинила будь-які свої дії і лише пропонувала громадам знайти компроміс у ході конструктивного діалогу, що, зрештою, і відбулося.

Девід Піге запропонував підтримку представників ОБСЄ у разі якихось конфліктів, бо практика місії в Івано-Франківській області засвідчила, що коли представники ОБСЄ спілкуються з кожною зі сторін, напруга спадає і проблеми розв’язуються швидше.

 zakarpatpost.net